Amsterdam Sinfonietta in de seizoensopening van Podium Witteman

Op verzoek van de redactie spelen we twee werken van Britten en Puccini in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen.

Vanaf zondag 6 september begint op NPO 2 het nieuwe seizoen van het hét klassieke-muziekprogramma op de zondagavond. Presentator Paul Witteman ontvangt een keur aan musici, waaronder Amsterdam Sinfonietta. Op verzoek van de redactie spelen we feestelijke werken in deze seizoensopening, van Benjamin Britten en Giacomo Puccini. Verder in de uitzending: pianist Ralph van Raat, pianist Julian Schneeman bijgestaan door een Syrische ud en qanoun, mezzosopraan van De Nationale Opera Studio Polly Leech en Floris Kortie met een column over de thematiek van Faust in klassieke muziek.


In Podium Witteman Extra zie je aansluitend de documentaire Het Geheim van Amsterdam Sinfonietta uit 2013. Aan de hand van de Kammersinfonie van Sjostakovitsj wordt daar onze werkwijze - zonder dirigent - treffend in beeld gebracht. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend op de reguliere uitzending.


Kijk naar Podium Witteman: Zondag 6 september, 18.10 uur, NPO 2.

Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok