Amsterdam Sinfonietta op tournee met Rufus Wainwright

In januari 2017 gaat Amsterdam Sinfonietta op tournee met de Amerikaans-Canadese singer-songwriter Rufus Wainwright. De jaarlijkse concertreeks Breder dan klassiek, waarbij het orkest een samenwerking aangaat met artiesten van buiten de klassieke wereld, is inmiddels een begrip. Elk jaar weer zorgt de kruisbestuiving, met in eerdere edities onder andere Patrick Watson, Bobby McFerrin, Wende en De Dijk, voor uitverkochte zalen.

Rufus Wainwright is één van de belangrijkste songwriters van deze tijd. Wainwright is een rasmuzikant die in alle grote zalen ter wereld staat. Zijn bohemian lifestyle en briljante mix van theatrale pop, vaudeville, jazz en folkmuziek maken hem uniek en volgens Sting ook “tijdloos”. Volgens Elton John is hij “the greatest songwriter on the planet”. Wainwright heeft ook een passie voor opera en klassieke muziek en hij schreef ter gelegenheid van “Shakespeare 400 jaar” de muziek bij negen sonnetten van Shakespeare, verzameld op zijn nieuwste album Take All My Loves dat in april verschijnt.

Concertdata

04 januari 2017 De Oosterpoort, Groningen
05 januari 2017 Het Concertgebouw, Amsterdam
07 januari 2015 Stadsgehoorzaal, Leiden
08 januari 2017 Concertzaal, Tilburg
10 januari 2017 Theater de Spiegel, Zwolle
11 januari 2017 TivoliVredenburg, Utrecht
13 januari 2017 Muziekgebouw, Eindhoven
14 januari 2017 Muziekcentrum, Enschede
16 januari 2017 Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
17 januari 2017 Theater Heerlen, Heerlen

Kaarten zijn te koop via de concertzalen en www.sinfonietta.nl.Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok