Edison Klassiek voor Fazil Say en Nicolas Altstaedt

Amsterdam Sinfonietta feliciteert twee solisten die begin 2018 op tournee gaan met het orkest: Fazil Say en Nicolas Altstaedt hebben een Edison Klassiek 2017 gewonnen voor het album 4Cities. Fazil Say’s eigen compositie Four Cities is volgens de jury een masterclass in temperament, klankschoonheid, inventiviteit en versmelting van muzikale idee├źn.

Four Cities is een ode aan vier Turkse locaties waaraan de in Turkije geboren componist en pianist Fazil Say veel persoonlijke herinneringen aan heeft: Sivas, Hopa, Ankara en Bodrum. Het idee ontstond in 2012, en ook toen al werd het werk uitgevoerd door Say en cellist Nicolas Altstaedt, die nu ook op de cd met hoorbaar genoegen meegaat in Says keuze om de mogelijkheden van de cello zoveel mogelijk op te rekken. Altstaedt: “De cello is getransformeerd in een fluit, een viool, een percussie-instrument, tot het de stem van het volk wordt”.

Andere prijswinnaars van de Edison Klassiek 2017 zijn onder anderen Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss, Kristian Bezuidenhout, Lucie Horsch en het Radio Filharmonisch Orkest. De prijsuitreiking vond afgelopen zondag 19 november plaats tijdens de live uitzending van Podium Witteman.

Amsterdam Sinfonietta gaat van 9 t/m 17 februrari op tournee met Fazil Say en van 15 t/m 24 maart met Nicolas Altstaedt.


Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok