Koop vanaf nu kaarten voor seizoen 2021-2022

In het nieuwe seizoen keert een aantal topsolisten terug bij Amsterdam Sinfonietta en gaan we nieuwe samenwerkingen aan met nationaal en internationaal gerenommeerde solisten. We bieden concertseries aan in Amsterdam, Leiden, Enschede, Tilburg,
Arnhem en Utrecht.


Uit het gevarieerde aanbod kies je de mooiste concerten en profiteer je van ruime kortingen op series. Vrienden van Amsterdam Sinfonietta ontvangen bovendien 10% extra korting op een serie én losse concerten. Nog geen vriend? Dat ben je al vanaf €40,- per jaar.

In seizoen 2021-2022 geven we weer live concerten! Topsolisten uit het verleden keren terug bij Amsterdam Sinfonietta en we gaan nieuwe, avontuurlijke samenwerkingen aan. Bekijk hier een greep uit de programmering voor het komende seizoen:De vier jaargetijden
met Janine Jansen

Stervioliste Janine Jansen keert na vele jaren terug bij Amsterdam Sinfonietta met een van de meest populaire klassieke werken aller tijden: Vivaldi’s De vier jaargetijden. Vivaldi gaf de concerten de ondertitels La Primavera, L’estate, L’autunno en L’inverno mee, en verbeeldt in de stukken onder meer kabbelende beekjes, onweer, hondengeblaf en diverse zangvogels.

Tsjaikovski’s meesterwerk Serenade is een van de beroemdste stukken voor strijkorkest, een unicum in het romantische repertoire. Tsjaikovski schreef het vrolijke werk vol Russische folklore, terwijl hij zich in Mozart verdiepte. De Serenade heeft zeker de lichtheid van Mozarts serenades maar de intensiteit, virtuositeit en emotionele diepten ontstijgen een gangbare serenade.

Te horen in Utrecht en Amsterdam.

Bestel nu ticketsBreder dan klassiek
Met Rufus Wainwright

Na het grote succes van 2017 is Rufus Wainwright terug bij de nieuwjaarstournee Breder dan klassiek van Amsterdam Sinfonietta. De ‘Prince of Chamber Pop’ slaat zelf al regelmatig de brug naar de klassieke wereld. Wainwright schreef bijvoorbeeld al twee opera’s. Samen met Amsterdam Sinfonietta brengt hij zijn eigen songs en covers van zijn muzikale helden. Succesnummers uit de vorige show worden gecombineerd met nieuwe composities.

Te horen in in Amsterdam, Leiden, Enschede, Tilburg, Arnhem en Utrecht.

Bestel nu ticketsLe baiser de la fée
Met Antje Weithaas

De Duitse violiste Antje Weithaas is opnieuw gastaanvoerder bij Amsterdam Sinfonietta. Ze soleert in Stravinsky’s Divertimento voor strijkorkest, waarvoor hij zich liet inspireren door de Russische meester Tsjaikovski.

Diep romantisch is het Derde strijkkwartet van Tsjaikovski. De emotionele dodenmars uit het derde deel bracht het publiek tijdens de première in tranen. In Le baiser de la fée, het ballet dat Stravinsky ter ere van Tsjaikovski’s 35e sterfdag schreef, verwerkte hij melodieën van Tsjaikovski. Het klinkt dan ook veel romantischer dan zijn andere werk. Tijdens zijn bezoek aan Japan in 1958 hoorde Stravinsky per toeval Takemitsu’s Requiem voor strijkorkest en raakte zeer onder de indruk van de gepassioneerde schrijfstijl van de jonge componist. De ontmoeting tussen beide componisten betekende Takemitsu’s internationale doorbraak.

Te horen in in Amsterdam, Leiden, Tilburg, Arnhem en Utrecht.

Bestel nu ticketsFormidable
Met Thomas Oliemans

Bariton Thomas Oliemans begon dankzij de platencollectie van zijn vader als jochie mee te zingen met de grootheden van de Franse levensliederen. Inmiddels gevierd operazanger en te gast in de grootste operahuizen ter wereld, keert hij in dit programma met Amsterdam Sinfonietta terug naar een van zijn eerste liefdes: de Franse chanson. Bekende en onbekende chansons van Jacques Brel tot Claude François en van Charles Trenet tot Stromae, en klassieke werken voor strijkers van Ravel, Rameau, Debussy en Fauré, laten de onmiskenbaar Franse klank door de eeuwen heen horen.

Te horen in in Amsterdam, Leiden, Tilburg, Arnhem en Utrecht.

Bestel nu tickets

Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok