Maarten Mostert geridderd in de Orde van Oranje-Nassau


Tijdens de slotavond van de zevende Cello Biënnale Amsterdam stond er een grote verrassing te wachten voor Maarten Mostert, artistiek directeur en geestelijke vader van de Biënnale. In plaats van de volgende cello-act werd er een katheder op het podium geplaatst vanwaar Marjolein Moorman, locoburgemeester van Amsterdam, Maarten lovend toesprak en benoemde tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Een benoeming in de orde wordt verleend wegens bijzondere verdiensten jegens de samenleving: een eerbetoon voor alles wat Maarten betekend heeft voor het culturele leven in Nederland.

Maarten Mostert nam eind jaren tachtig het initiatief tot de oprichting van Amsterdam Sinfonietta, Nederlands eerste professionele strijkorkest, en speelt nog altijd cello in het orkest. In 2006 richtte hij de Cello Biënnale Amsterdam op, dat bestaat uit een festival met alle concerten en masterclasses door topmusici - het grootste cellofestival ter wereld -, en daarnaast het Nationaal Cello Concours en vele educatieprojecten door het land. Als hoofdvakdocent aan het Conservatorium in Amsterdam heeft hij vele jonge cellisten opgeleid.

Foto: Melle Meivogel

Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok