Op bezoek in het Museo del Violino di Cremona

Het beroemde Museo del Violino in Cremona, de bakermat van de vioolbouw en thuisstad van Stradivari, Guarneri en Amati opende haar vitrines en stelde drie topinstrumenten uit de collectie beschikbaar voor Amsterdam Sinfonietta. Een strijkkwintet uit het orkest speelde een besloten concert op topinstrumenten van uitsluitend Cremonese vioolbouwers.

Van het museum kregen we een Stradivarius- en Guarneri del Gesù-viool, en een Amati-altviool te leen. Aangevuld met twee instrumenten die al door onze orkestleden worden bespeeld, vormde Amsterdam Sinfonietta op 2 april een strijkkwintet op instrumenten van Cremonese vioolbouwers. Een unicum: nog nooit haalde het museum drie instrumenten tegelijk uit de collectie, en nog nooit hebben die instrumenten samen geklonken.

In aanwezigheid van onze Club van 100 en enkele Carabinieri - natuurlijk nam het museum enkele voorzorgsmaatregelen voor deze unieke instrumenten - werden werken gespeeld van Bach, Ravel, Beethoven, Dvořák en Glass. Hieronder zie je een korte impressie van dat concert.2 april 2018, Cremona, Italië - Amsterdam Sinfonietta

Candida Thompson (viool, Guarneri del Gesù)
Tom Hankey (viool, Guarneri del Gesù)
Karen Segal (viool, Stradivarius)
Ida Bryhn (altviool, Amati)
Kaori Yamagami (cello, Grancino)

Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok