Roger van Boxtel wordt nieuwe bestuursvoorzitter van Amsterdam Sinfonietta

Per 1 januari 2019 treedt Roger van Boxtel toe tot het bestuur van Amsterdam Sinfonietta, waar hij in april de voorzittersfunctie overneemt van Ir. Gert-Jan Kramer.

Roger van Boxtel (64) studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. Van Boxtel was van 1994 tot 1998 Tweede Kamerlid en vice-fractievoorzitter voor D66. In de Kamer was hij onder meer woordvoerder voor volksgezondheid en minderhedenbeleid. In 1998 werd Van Boxtel minister in het tweede kabinet-Kok, belast met grote steden- en integratiebeleid. Later werd hij tijdelijk benoemd tot minister van Binnenlandse Zaken. In 2002 verliet Van Boxtel de politiek. Van 2011 tot 2015 keerde hij terug in Den Haag als lid en fractievoorzitter voor D66 van de Eerste Kamer.
Van 2003 tot 2015 was Roger van Boxtel eerst directievoorzitter en een jaar later voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar Menzis. Op 1 augustus 2015 werd hij president-directeur bij NS.
Van Roger van Boxtel verscheen in 2015 het boek “Van trilling tot rilling: de magie van muziek”, een reeks openhartige gesprekken over de onschatbare waarde van muziek.

Roger van Boxtel: “Het is een eer om zo’n prachtig muzikaal topensemble als Amsterdam Sinfonietta bestuurlijk te mogen bijstaan.”

Gert-Jan Kramer: “Wij zijn zeer verheugd Roger van Boxtel te mogen verwelkomen in onze gelederen. Zijn kennis en ervaring en zijn omvangrijke netwerk zijn zeer waardevol voor het orkest.”

Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok