Strijkersmuziek meets walldance

Onze samenwerkingspartner ISH Dance Collective won vorige maand de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs.


ISH maakt al meer dan twintig jaar multidisciplinaire voorstellingen, ontwikkelt educatieprojecten en verbindt en verrast daarmee uiteenlopende groepen mensen, met name ook jongeren. Zelf noemt ISH zich ‘een collectief van eigenwijze individuen’, die skills van de straat verbinden met gevestigde kunstvormen.


‘ISH Dance Collective zorgt voor vernieuwing in de podiumkunsten door kunstvormen op een unieke manier te combineren en maakt daarmee de samenleving mooier’, aldus directeur Cathelijne Broers van het Prins Bernhard Cultuurfonds over de toekenning van de prijs. Met de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs krijgt ISH, behalve een zelf te besteden bedrag van 75.000 euro, een eigen fonds op naam met een startkapitaal van 75.000 euro. Dit ‘W-ISH Fonds’ zet onder meer trajecten voor jong talent op.


Amsterdam Sinfonietta maakte met Bencha Theater een spectaculaire combinatie tussen Iraanse strijkersmuziek en walldance, als verrassingsonderdeel van de ceremonie. Het resultaat is hier te zien.


Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok