Tweede editie Sinfonietta String Festival Zeeland gaat online

Op zondag 6 juni 2021 presenteren Amsterdam Sinfonietta en de Grote Kerk Veere in samenwerking met de Zeeuwse Concertzaal het Sinfonietta String Festival Zeeland Online. Twee exclusief voor het Zeeuwse festival samengestelde concerten worden uitgezonden vanuit de Grote Kerk Veere en de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg, met als soliste de pianiste Tamara Stefanovich en met gastconcertmeester Daniel Bard. Ook brengt Amsterdam Sinfonietta een nieuwe muziekfilm in première, met onder andere Zeeland als decor. De presentatie van het festival is in handen van Jet Berkhout.


Het jaarlijkse strijkersfestival vindt normaalgesproken eind mei plaats in Veere en Middelburg en biedt een weekend vol strijkersmuziek. Amsterdam Sinfonietta toont zich in al zijn facetten – van kamermuziek tot volledige orkestbezetting en met solisten van wereldklasse – en laat zowel bekende meesterwerken als nieuw en weinig gespeeld strijkersrepertoire horen. In de online editie worden twee concerten uitgezonden en brengt het ensemble een nieuwe muziekfilm in première. Het slotconcert wordt een audiovisueel spektakel, ondersteund door projecties van lichtdesignerscollectief Blauwe Uur.


Het festival opent met een kamermuziekconcert vanuit de Zeeuwse Concertzaal, dat in het teken staat van Gustav Mahler. In de middag volgt de première van een nieuwe muziekfilm van twee delen uit Piazzolla’s ‘Vier Seizoenen uit Buenos Aires’. Het festival sluit af met een concert in de Grote Kerk Veere. Lichtprojecties worden speciaal gemaakt bij de zelden uitgevoerde werken van Busoni, Beethoven en Wagemans.


Het festival is gratis te bekijken op de websites van de Grote Kerk Veere en Amsterdam Sinfonietta, het YouTube kanaal van Amsterdam Sinfonietta en de Facebook-kanalen van Amsterdam Sinfonietta, de Grote Kerk Veere en de Zeeuwse Concertzaal. Nadat het festival in première is gegaan, is het terug te zien op de bovengenoemde kanalen. Het volledige programma is te vinden op de website van de Grote Kerk Veere: https://grotekerkveere.nl/sinfonietta-online/.

Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok