Vacature Producent (0,6 fte)

Amsterdam Sinfonietta is hét strijkorkest van Nederland. Gevestigd in het Amsterdamse Muziekgebouw treedt het op in de meest vooraanstaande podia in het land en maakt het tournees over de hele wereld. Kenmerkend voor het ensemble is de avontuurlijke en innovatieve programmering, ook in combinatie met andere kunstvormen. Het repertoire omvat uiteenlopende muzikale stijlen, van barok tot hedendaags. Amsterdam Sinfonietta bestaat uit 22 strijkers en wordt geleid door violiste en artistiek leider Candida Thompson.


Amsterdam Sinfonietta is op zoek naar een producent (0,6 fte). Samen met de productieleider vorm je het productieteam, dat de artistieke plannen vertaalt naar productionele werkzaamheden. Je zorgt voor de omstandigheden waarin de orkestmusici en solisten optimaal kunnen functioneren. Voor de producent ligt de nadruk op organiserende en uitvoerende werkzaamheden rond de concerten. Je maakt de podiumopstellingen, regelt vervoer voor musici en solisten, brengt instrumenten en ander materiaal naar de locaties, faciliteert de catering, coördineert de techniek waaronder lichtplannen en eventuele geluidsversterking. In de voorbereiding van een tournee onderhoud je contact met de musici en met de concertzalen, regelt de schema’s voor de musici, de reis en het verblijf van solisten en gastmusici, boekt repetitieruimtes. De producties zijn zeer gevarieerd, van hoofdzakelijk klassieke programma’s tot programma’s met popartiesten of in combinatie met andere kunstvormen zoals dans of theater, en muziekvideo’s, alle hebben hun eigen productionele uitdagingen.

Bekijk hier de volledige vacature

Deel deze pagina
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok