Wervelend slot van het seizoen

Amsterdam Sinfonietta had deze laatste maand van het seizoen nog een volle agenda. Na de succesvolle tournee door Europa met de Poolse pianist Rafal Blechacz gaf het orkest nog twee unieke concerten tijdens het Holland Festival. De samenwerking met de Britse singer-songwriter Keaton Henson in het Concertgebouw Amsterdam was een groot succes en ook het optreden met de wereldberoemde sopraan Eva-Maria Westbroek maakte indruk op het publiek en de pers.


Twee unieke concerten tijdens het Holland Festival

Op 11 juni trad Amsterdam Sinfonietta eenmalig op met de Britse singer-songwriter Keaton Henson in een bijna uitverkochte zaal van Het Concertgebouw Amsterdam. Een uniek concert, omdat Henson hoogst zelden optreedt. De samenwerking was bijzonder succesvol: de droevige, melancholische, behoedzame zanger gaf samen met Sinfonietta een prachtige voorstelling met gevoelige, hartverscheurende nummers.


De Telegraaf gaf vijf sterren:

‘Dat ijle, breekbare stemgeluid (…) ontroert onmiddelijk. En wat een wonderlijke harmonie is er gecreëerd met Sinfonietta.’


Het tweede concert tijdens het Holland Festival vond plaats op 20 juni. Amsterdam Sinfonietta gaf samen met de wereldberoemde sopraan Eva-Maria Westbroek een prachtig concert in het Concertgebouw, als onderdeel van 12 Hour PROM: een nieuw, eendaags minifestival geïnspireerd op de befaamde Proms. Sinfonietta en Eva-Maria Westbroek voerden samen onder andere de kleurrijke liedcyclus ‘Les nuits d’été’ uit van Hector Berlioz.
‘Glanzend mooi begeleid door Amsterdam Sinfonietta (…) Machtig om deze ‘intieme’ liederen nu eens zo gul en voluit gezongen te horen.’

• Trouw


Europese tournee met Blechacz

Pianist Rafał Blechacz debuteerde bij Amsterdam Sinfonietta met een fonkelend pianoconcert van Mozart. Samen gaven ze zes concerten in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Tsjechië, met als hoogtepunt het concert in Genève.


‘De homogeniteit, vooral van de strijkers, is indrukwekkend.’

• Der WestenDeel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok