Amsterdam Sinfonietta Solisten [afgelast]
Een ode aan Gustav Mahler

De aanvoerders van Amsterdam Sinfonietta spelen met pianist Severin von Eckardstein een kamermuziekprogramma rondom de gevierde componist Gustav Mahler.

Exact honderd jaar na de eerste editie in 1920 vindt in Het Concertgebouw het derde Mahler-festival plaats. Amsterdam Sinfonietta speelt een kamermuziekprogramma rondom deze gevierde componist en dirigent. Mahler dirigeerde onder andere tientallen keren opera’s van Wagner. De beroemde prelude van Tristan und Isolde moet hij van buiten hebben gekend. Mahler schreef zelf één kamermuziekwerk voor enkel instrumenten: zijn pianokwartet uit 1876. Het is zijn vroegste bewaard gebleven werk en laat de wortels van zijn componeerstijl horen. Schetsen die Mahler niet gebruikte, werden door Alfred Schnittke omgezet in een nieuw pianokwartet. Je hoort afwisselend flarden van beide componisten en aan het slot geeft Schnittke alle ruimte aan het onvoltooide Scherzo uit Mahlers Pianokwartet. De Metamorphosen van Richard Strauss – Mahlers tijdgenoot en goede vriend – worden beschouwd als het summum van Strauss’ laatste componeerperiode. Oorspronkelijk schreef hij het werk voor 23 strijkers, maar Amsterdam Sinfonietta speelt de geliefde kamermuziekbewerking voor strijkseptet.

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok