Amsterdam Sinfonietta Solisten
met Brahms, Dvořák en Sweelinck

Ieder jaar gaan de aanvoerders van Amsterdam Sinfonietta op tournee met een kamermuziekprogramma. Ze spelen Brahms en Dvořák, en de ‘Orpheus van Amsterdam’ J.P. Sweelinck.

Brahms produceerde een wereld aan kamermuziek. Tussen hem en Antonin Dvořák bestond een bijzonder hechte vriendschap: ze bewonderden elkaars muziek en bespraken die regelmatig. Toen Brahms zijn strijksextetten schreef en dirigent werd van de Wiener Singakademie raakte hij gefascineerd door de vocale muziek van renaissancecomponisten en hun componeertechnieken. Aan het eind van de Renaissance verspreidde de roem van de Nederlandse componist Sweelinck zich over heel Europa, wat hem de bijnaam de Amsterdamse Orpheus opleverde. Zelden wordt zijn muziek in kamermuziekbezetting uitgevoerd. Speciaal voor Amsterdam Sinfonietta bewerkt de veelbelovende componiste Mathilde Wantenaar zijn weemoedige Mein junges Leben hat ein End, oorspronkelijk geschreven voor soloklavier, voor strijkersensemble.

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok