Andreas Ottensamer
met klarinetconcerten van Mozart en Stamitz

Amsterdam Sinfonietta reist door Duitsland en Oostenrijk met de allround musicus Andreas Ottensamer. Op het programma staan volksdansen en klarinetconcerten van Mozart en Stamitz.

Try-out voor Vrienden van Amsterdam Sinfonietta – 22 april 2018, Bimhuis (foto: Anna van Kooij)

Podiumrepetitie in het Konzerthaus Wien – 23 april 2018 (foto: Igor Ripak)

Allround musicus Andreas Ottensamer (geboren in 1989) won eerste prijzen op concoursen voor zowel klarinet als voor cello en piano. Sinds 2011 is hij soloklarinettist van de Berliner Philharmoniker, soleerde hij met Wiener Philharmoniker en speelde hij kamermuziek met onder anderen Leif Ove Andsnes, Murray Perahia, Janine Jansen, Leonidas Kavakos en Yo-Yo Ma. Ottensamer maakt zijn debuut bij Amsterdam Sinfonietta. Op het programma staan werken van Mozart en Stamitz van zijn meest recente cd ‘New Era’ gecombineerd met een handvol volksdansen van zijn vorige succesalbum ‘The Hungarian Connection’.


‘A clarinettist of notable suavity’
– The Sunday Time

‘Returning to the grass roots of Brahms’s musical language, Ottensamer has shown off those treasures in a persuasive new light’
– The Independent





Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok