Andriessen & Moore
met twee wereldpremières en dans

Samen met Claron McFadden en Harriet Krijgh brengt Amsterdam Sinfonietta nieuw werk van David Lang en Kate Moore. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse Tim Persent danst een nieuwe choreografie van Krisztina de Châtel op Andriessens Dances.

Vlak voor zijn tachtigste verjaardag zet Amsterdam Sinfonietta Louis Andriessen in de spotlight met twee van zijn belangrijke werken en nieuw werk van zijn geestverwanten. Voor het betoverende muziektheaterstuk Dances, oorspronkelijk geschreven voor de dans De Trap in 1991, maakt Krisztina de Châtel een nieuwe choreografie. Claron McFadden zong de première en nu ook deze nieuwe uitvoering samen met danser Tim Persent. Samen met celliste Harriet Krijgh soleert McFadden ook in het nieuwe werk van David Lang.

Harriet Krijgh

De 27-jarige Harriet Krijgh geldt als een van de meest veelbelovende jonge cellistes van dit moment. Haar zangerige en expressieve spel brengt pers en publiek in gelijke mate in vervoering. Tijdens en na haar studies in Utrecht en Wenen bij Lenian Benjamins, Lilia Schulz-Bayrova en Jontscho Bayrov heeft Harriet heeft diverse prijzen gewonnen, zoals de 1e prijs en de Publieksprijs op de Cellobiënnale Amsterdam in 2012. Vanaf zomer 2017 is Harriet de artistiek leider van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Zij nam die rol over van Janine Jansen. Tijdens haar eerste editie van het festival trad ze tijdens het slotconcert onder andere op met Amsterdam Sinfonietta. Harriet heeft sinds juni 2012 ook een eigen kamermuziekfestival, ‘Harriet & Friends’, op Burg Feistritz in Oostenrijk. Ze speelt op een cello van Giovanni Paolo Maggini uit 1620, beschikbaar gesteld door een particuliere verzamelaar.

Claron McFadden

De Amerikaans-Nederlandse sopraan Claron McFadden studeerde aan de Eastman School of Music in Rochester New York. Haar operadebuut maakte ze op 1 juni 1985 tijdens het Holland Festival als Ulania in ‘L’Eroe Cinese’ van Hasse. Bij De Nederlandse Opera zong zij onder andere de rollen van Zerbinetta in ‘Ariadne auf Naxos’ (1989), Zerlina in ‘Les Brigands’ van Offenbach (1992), Valetto in ‘L’Incoronazione di Poppea’ (1993), Soeur Constance in ‘Dialogues des Carmélites’ (2002). McFadden is regelmatig te horen tijdens prestigieuze internationele producties van de grote meesterwerken van het operarepertoire. Daarnaast werkte ze mee aan wereldpremières van onder meer Theo Loevendie, Guus Janssen, Rob Zuidam, Michel van der Aa, Jörg Widmann, en Martijn Padding. Claron McFadden kreeg in 2006 de Amsterdamprijs voor de Kunsten uitgereikt. Daarnaast zong zij tijdens de inhuldiging van Koning Willem Alexander in 2013. Claron McFadden trad al eerder op samen met Amsterdam Sinfonietta, onder andere tijdens de uitvoeringen van Sunken Garden van Michel van der Aa in 2013 en 2017.

Tim Persent
De van oorsprong Zuid-Afrikaanse danser Tim Persent volgde zijn opleiding aan de Rambert Ballet School in Londen en danste bij De Rotterdamse Dansgroep. In New York werkte hij met Ton Simons en de Brenda Daniels Dance Company, in Nederland met Krisztina de Châtel, Paul Selwyn Norton, Michael Schumacher en Roland Shankula. In 1993 ontving hij de Zilveren Theaterdansprijs, en in 2004 de Gouden Zwaan voor zijn complete oeuvre, de belangrijkste Nederlandse dansprijs. Tim Persent is sinds 1994 verbonden aan dansgezelschap LeineRoebana. Sinds 2005 is hij artistiek leider dans van het ITS festival.
Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok