Beamish and the Classics
met Ronald Brautigam

Van 11 t/m 16 maart deelt pianist Ronald Brautigam weer het podium met Amsterdam Sinfonietta. Ditmaal met Mozarts Zeventiende Pianoconcert en met de wereldpremière van het Pianoconcert nr.1 van Sally Beamish.

Amsterdam Sinfonietta werkt al 25 jaar regelmatig samen met pianist Ronald Brautigam. In maart is hij weer te gast. Brautigam speelt dit keer niet alleen een klassiek meesterwerk van Mozart, maar ook de wereldpremière van Pianoconcert nr. 1 van de Schotse componist Sally Beamish. Het pianoconcert is een hommage aan het ruige, duistere Schotse landschap. De inspiratie voor het werk is het Nationaal Park Cairnsgorms in Noordoost-Schotland, waar Beamish het grootste deel van het werk schreef en waar Brautigam ook vaak met zijn Schotse vrouw verblijft. In de muziek weerklinken natuurgeluiden en Schotse volksvertellingen. De veelzijdige pianist soleert ook in Mozarts Pianoconcert nr. 17.

‘Als je Mozart speelt is het vaak leuk om er iets moderns tegenover te zetten’
Ronald Brautigam in Sinfonieuws 20

‘Ik denk dat het een sprankelende en vitale Mozart wordt en een ruige, Schotse Beamish’
Ronald Brautigam in Sinfonieuws 20


Brautigam staat bekend om zijn veelgeprezen interpretaties van de Weense klassieken op authentieke instrumenten. Hij ontving onlangs de Edison Klassiek 2015 en de prestigieuze Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik voor zijn opnames van alle pianosonates van Beethoven op fortepiano. Brautigam speelt ook regelmatig romantisch repertoire op moderne instrumenten, en ook hedendaagse componisten als Peter Schat, Leo Samama en Theo Loevendie hebben speciaal voor hem concerten geschreven.

‘Ronald is part of Sinfonietta’s history, having played many times with us over many years. It will be marvellous to work together again.’
Candida Thompson


Deel deze pagina

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok