Beatrice Rana
met twee concerten van Bach

De Italiaanse pianiste Beatrice Rana debuteert bij Amsterdam Sinfonietta met twee klavierconcerten van Bach. De Bach-concerten worden afgewisseld met muziek van Mozart, Biber, Bartók en Wantenaar.

‘Ominous Bartók, polished Mozart and energetic Bach, all on a superb musical spring evening in Amsterdam.’
- Bachtrack

De Italiaanse pianiste Beatrice Rana werd in 1993 geboren in een familie van muzikanten. Ze studeerde bij Benedetto Lupo en Marco della Sciucca aan het Nino Rota Conservatorium in Monopoli en bij Arie Vardi aan de Hochschule für Musik in Hannover. Momenteel woont ze in Rome. In 2011 won Rana de eerste prijs en alle speciale juryprijzen tijdens de Montreal International Musical Competition en in 2013 won ze de Zilveren Medaille en de Publieksprijs op de 14e Van Cliburn International Piano Competition. In september 2015 werd ze benoemd tot BBC New Generation Artist en in april 2016 ontving ze een beurs van de Borletti-Buitoni Trust. Beatrice Rana is inmiddels een veelgevraagd solist bij toporkesten over de hele wereld en ze geeft recitals in de mooiste concertzalen.

> Lees ons pre-tournee interview met Beatrice Rana‘Met subtiele vertragingen, een uitgekiend dynamisch profiel en heerlijke details, liet Amsterdam Sinfonietta vrijwel alle uitvoeringen van orkesten met dirigent achter zich.’
- NRC over Bartóks Divertimento


Rana’s spel wordt omschreven als volwassen, uitgebalanceerd en doordacht. Ze beschikt over een prachtige, lyrische en poëtische toon, een ‘orkestraal’ toucher, perfecte controle en een grote helderheid in haar spel. Haar eerste cd bij het label Warner Classics verscheen in 2015. Deze cd met pianoconcerten van Tsjaikovski en Prokofjev - uitgevoerd samen met Antonio Pappano en de Accademia Nazionale Santa Cecilia di Roma - behaalde veel internationale prijzen, waaronder de prestigieuze Gramophone’s Editor’s Choice en BBC Music Magazine’s Newcomer of the Year Award. In seizoen 2017-2018 was ze de eerste vrouwelijke debutant in de prestigieuze serie Meesterpianisten van Het Concertgebouw sinds Yuja Wang. Begin 2017 verscheen haar tweede cd bij Warner Classics met Bachs Goldberg Variaties. Ze toonde verstokte kenners verborgen schatten met haar interpretatie van Bachs meesterwerk. Beatrice Rana won met deze cd onder andere de Edison Klassiek “De Ontdekking 2017”.Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok