Concerto Grosso
met Quarteto Casals, Quatuor Danel en Olivier Patey

In dit concert in de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam hoor je werken die nog maar nauwelijks gespeeld worden. Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet versmelten in een unieke klankervaring.

locaties voor dit concert

Twee strijkkwartetten, één strijkorkest; een programma vol werken die je nauwelijks hoort én een Nederlandse première. De Spaanse alleskunner Francisco Coll is een rising star - recent schreef hij onder andere een vioolconcert voor Patricia Kopatchinskaja. Nu dirigeert hij zijn eigen Concerto Grosso ‘Invisible Zones’, waar Cuarteto Casals eerder al de wereldpremière van gaf.

In Karl Amadeus Hartmanns Kammerkonzert, dat is geïnspireerd op Hongaarse volksmuziek, versmelten strijkorkest, strijkkwartet en klarinet in een bijzondere klankervaring. Béla Bartók gaat op de zigeunertour met een virtuoze rol voor viool in zijn Rhapsodie. Zo komen Amsterdam Sinfonietta, Cuarteto Casals, Quatuor Danel en klarinettist Olivier Patey samen in een festivalprogramma pur sang in dit concert tijdens de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok