De magie van Blechacz
in Mozarts pianoconcert in A

Pianist Rafał Blechacz debuteert bij Amsterdam Sinfonietta met een fonkelend pianoconcert van Mozart. Samen geven ze zes concerten in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Tsjechië.

Rafał Blechacz won na vele andere prijzen onlangs de zeer eervolle Gilmore Artist Award 2014. Zijn internationale carrière kreeg vorm toen hij in 2005 de vijf belangrijkste prijzen van het wereldberoemde Chopin Piano Concours in Warschau in de wacht sleepte. ‘Heilige toewijding lijkt het sleutelwoord voor de magie van Blechacz’, schreef het NRC over Blechacz. Rafał Blechacz debuteert bij Amsterdam Sinfonietta met Mozarts Pianoconcert nr. 23 in A.Amsterdam Sinfonietta speelt daarnaast werken van drie Scandinavische componisten. Het programma opent met de Finse grootmeester Sibelius, van wie in 2015 zijn 150ste geboortejaar wordt herdacht. Van de Finse componist Rautavaara klinkt het eerste opusnummer Fiddlers. Grieg leverde met zijn enige strijkkwartet een heus drama vol Noorse symboliek af. Dit hartstochtelijke kwartet met symfonische allure kostte de Noorse componist bloed, zweet en tranen.


Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok