De romantische piano
Amsterdam Sinfonietta Solisten

De kamermuziektournee met de Franse pianist David Kadouch kon vorig jaar niet doorgaan. Samen met de Amsterdam Sinfonietta Solisten speelt Kadouch Romantische werken van Schubert en Chausson.

The Washington Post noemde de jonge Franse pianist David Kadouch “intelligent and imaginative”. Niet voor niets namen grote pianisten als Murray Perahia en Mauricio Pollini hem graag onder hun hoede. Een nieuwe meesterpianist is geboren. Met de solisten van Amsterdam Sinfonietta speelt hij een pianokwartet van Schubert en het hoogromantische concerto voor viool, piano en strijkkwartet van Ernest Chausson. “Nog nooit heb ik zo’n succes gehad, iedereen schijnt van het concerto te houden!”, schreef Chausson na de première van zijn pianosextet.

Het was inderdaad het eerste werk van de componist dat door de critici werd geprezen. Het is een buitengewoon emotioneel geladen compositie, een meesterwerk van instrumentatie en klankkleur. Ondanks een onbeantwoorde liefde straalt Schuberts pianokwartet Adagio en Rondo Concertante briljante virtuositeit en levensvreugde uit.

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok