Divine light [afgelast]
met Håkan Hardenberger en Miah Persson

Met feestelijke werken van onder anderen Beethoven, Händel, Bach en Telemann komt de Zweedse trompettist Håkan Hardenberger terug bij Amsterdam Sinfonietta.

De Zweedse trompettist Håkan Hardenberger en landgenote Miah Persson voegen zich bij Amsterdam Sinfonietta voor een feestelijk en gevarieerd kerstprogramma rond de Magnificat Variations van Bernhard Krol voor trompet en strijkorkest. Voor de sopraan is een glansrol weggelegd in het prachtige Eternal Source of Light Divine van Händel, begeleid door een lyrische trompet en ingetogen harmonieën. Uit de tekst spreekt een spirituele dankbaarheid voor de Britse koningin Anne Stuart. Beethoven uitte zijn dankbaarheid na het wonderlijke herstel van een ernstige ziekte in Heiliger Dankgesang, dat door de kerktoonsoort en de koraalachtige melodie een welhaast sacraal karakter krijgt. De met elkaar verweven strijkerslijnen in Finzi’s Salutation die de melodische sopraan begeleiden herinneren aan Bachs meerstemmigheid.

Deel deze pagina

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok