Duivelskunstenaar Ray Chen
met Stravinsky en Tartini

Vioolvirtuoos Ray Chen is voor het eerst te gast bij Amsterdam Sinfonietta met werken van Stravinsky en Tartini. Na de pauze klinkt Tsjaikovski’s geliefde Souvenir de Florence. Met masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam erbij klinkt dat werk extra groots.

In het jaarlijkste talentontwikkelingstraject voor masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam krijgen een tiental studenten de mogelijkheid als volwaardig lid van Amsterdam Sinfonietta mee te spelen. Ze worden gecoacht tijdens de repetities en gaan mee op tournee door het hele land. 11 masterstudenten, verdeeld over alle secties, spelen mee in het zonnige Souvenir de Florence van Tsjaikovski. In het programmaboek (zie link rechtsbovenaan de pagina) zijn hun namen te vinden.


> Lees het interview met Ray Chen

Ray Chen werd geboren in Taiwan, maar groeide op in Australië. Op 15-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot het Curtis Institute of Music in Philadelphia. In 2008 won hij de Yehudi Menuhin International Competition for Young Violinists en het jaar daarop de Koningin Elisabethwedstrijd. Twee overwinningen die hem concerten opleverden in heel wat prestigieuze zalen in Europa, Azië, de Verenigde Staten en Australië. Ray Chen mocht al samenwerken met dirigenten als Riccardo Chailly, Vladimir Jurowski en Sakari Oramo, en met gerenommeerde orkesten zoals het London Philharmonic Orchestra, het National Symphony Orchestra en het Gewandhausorchester van Leipzig. Hoogtepunten in zijn carrière tot nu toe waren vooral zijn prestatie tijdens de Franse nationale feestdag in 2015 en op de BBC Proms het jaar daarop. Tussen 2012 en 2015 was Ray Chen artiest in residentie in het Dortmund Konzerthaus en in 2017 was hij ‘Artist Focus’ bij het Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin. In seizoen 2017-2018 wijdt BOZAR een ‘Portret’ aan Ray Chen. In de zomer van 2017 nam hij zijn eerste cd op voor het label Decca Classics samen met het London Philharmonic Orchestra. Eerder al bracht Ray Chen drie albums uit bij Sony, waaronder Virtuoso (2011), dat bekroond werd met een ECHO Klassik. Ray Chen vindt het belangrijk dat klassieke muziek ook een jong publiek bereikt en is heel actief op de sociale media. Hij bespeelt een door de Nippon Music Foundation uitgeleende Stradivarius van 1715, die ooit nog toebehoorde aan de legendarische violist Joseph Joachim.


‘Ray Chen can do pretty much anything he wants on the violin’
The Washington Post

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok