Ferschtmans Fratres
met Liza Ferschtman

Liza Ferschtman keert terug bij Amsterdam Sinfonietta met aangrijpende muziek van Sjostakovitsj en rustgevende muziek van Pärt.

Liza Ferschtman heeft meerdere keren opgetreden met Amsterdam Sinfonietta, onder andere met soloconcerten van Mendelssohn en Schnittke. Met haar gepassioneerde spel en grote podiumuitstraling weet zij het publiek te raken. Het ontvangen van de Nederlandse Muziekprijs in 2006, de hoogste onderscheiding voor Nederlandse musici, onderstreepte haar rol in het muziekleven binnen de landsgrenzen en ver daarbuiten.

In de afgelopen seizoenen trad zij op met orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, de London Philharmonic en het Budapest Festival Orkest. Als gepassioneerd kamermusicus speelt Liza met musici als Elisabeth Leonskaja, Jonathan Biss, Alisa Weilerstein, Christian Poltera, Julius Drake, Nobuko Imai, Lars Anders Tomter, Marie Luise Neunecker, Sharon Kam, Amihai Grozs en vele anderen. Sinds 2007 is Liza artistiek leider van het Delft Chambermusic Festival, een festival met een grote internationale reputatie, dat elke zomer een spannende, sterk thematische programmering met musici van internationale allure brengt.

Geboren als dochter van bekende Russische musici kreeg Liza Ferschtman haar eerste vioollessen op haar vijfde van Philip Hirschhorn. Haar belangrijkste leraren waren verder Herman Krebbers, Ida Kavafian aan het gerenommeerde Curtis Institute of Music in Philadelphia en David Takeno in Londen.‘Typerend voor Ferschtmans muzikale persoonlijkheid is haar compromisloze overgave. (…) Hier leek de adem van Sjostakovitsj écht voelbaar in een interpretatie op het scherpst van de snede: rauw, risicovol en rafelig.’
NRC Handelsblad

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok