Gent Festival van Vlaanderen
met Amsterdam Sinfonietta, Cappella Amsterdam en Belgian Brass

Het gerenommeerde Gent Festival van Vlaanderen laat alle kanten van de klassieke muziek zien: oud en modern, van symfonisch tot kamerensembles. Met Cappella Amsterdam en Belgian Brass geven we de aftrap van dit festival in een feestelijk openingsconcert.

Voor een openingsconcert mag het altijd nét ietsje meer zijn. Onder de gewelven van de Sint-Baafskathedraal, een van de symbolen van de menselijke scheppingsdrang, tracht dit concert vat te krijgen op de cumulatieve verbeelding van verschillende generaties kunstenaars die zich hebben gelaafd aan de symboliek van licht en donker. De ontmoeting tussen schrijfster Maud Vanhauwaert en drie topensembles - Amsterdam Sinfonietta, Cappella Amsterdam en Belgian Brass - voegt een nieuw hoofdstuk toe aan dat verhaal.

Deze openingsavond is meer dan een concert. Het is een totaalervaring die minstens zes zintuigen aanspreekt, waarbij de luisteraar voor even opgaat in hetgeen hem overstijgt. Deze geestverruimende ervaring zet alvast de toon voor drie weken Gent Festival!

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok