Concerti Vivaldi
met Harriet Krijgh

Op Krijghs eerste cd bij Deutsche Grammophon staan Vivaldi’s celloconcerten met Amsterdam Sinfonietta. Maar in Concerti Vivaldi presenteren we ze live, naast nieuwe werken die teruggrijpen op oude inspiraties.

Vivaldi leidde een leven als een rockster in de 18 e eeuw. Hij had vele liefdesaffaires, reisde de wereld over, en maakte vernieuwende muziek waarmee hij immens populair was bij een groot publiek. Een van zijn grootste fans was JS Bach. In dit Italiaanse programma rond drie van zijn concerten - in drie verschillende bezettingen - reizen we honderden jaren in de tijd. De hedendaagse Italiaanse componisten Fedele en Gervasoni maakten een sprong naar de Renaissance. Weliswaar teruggrijpend op werken van Gesualdo en Frescobaldi, produceerden zij toch iets volkomen nieuws. Met Merula, de meest vooruitstrevende componist van zijn tijd, belanden we in de vroege barok. De Holbergsuite van Grieg, geschreven in neoklassieke stijl, is een verzameling dansen uit de tijd van Vivaldi. De cd met de drie werken van Vivaldi door het orkest en Harriet Krijgh verschijnt in oktober bij Deutsche Grammophon. Na het concert loopt u met Vivaldi de deur uit.


Harriet Krijgh is Nederlands grote celloster in Wenen. Al jaren woont en studeert de winnares van het Prinses Christina Concours en het Nationaal Cello Concours daar. Gelukkig geeft ze ook geregeld concerten in Nederland. Bijvoorbeeld op het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, waar Krijgh tot vorig jaar artistiek leider van was. Tijdens haar eerste editie in 2017 speelde Amsterdam Sinfonietta tijdens het slotconcert.

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok