Grote sterren in reprise
Memorabele concerten opnieuw gepubliceerd

De komende maand brengen we een selectie van de meest memorabele concerten van de afgelopen jaren online in première. Eens in de twee weken publiceren we een livestream op YouTube die vanaf dat moment tijdelijk te bekijken is.

  • Zondag 11 april, 15.00 uur: Michel van der Aa - Up-Close | Amsterdam Sinfonietta & Sol Gabetta
  • Vrijdag 23 april, 20.00 uur: Sjostakovitsj - Veertiende Symfonie | Amsterdam Sinfonietta, Eva-Maria Westbroek & Mikhail Petrenko
  • Zondag 9 mei, 20.00 uur: Amsterdam Sinfonietta & Thomas Hampson


Eerstvolgende Livestream:
Op vrijdagavond 23 april om 20:00 livestreamen we Sjostakovitsj’ Veertiende Symfonie met Eva Maria Westbroek en Mikhail Petrenko. Volgens sommigen schreef Dmitri Sjostakovitsj met zijn Veertiende symfonie zijn indrukwekkendste werk. De componist schreef het meteen na de orkestratie van zijn lievelingswerk: de Liederen en Dansen van de Dood van Modest Moessorgski. Deze ‘symfonie in liederen’ is geschreven op prachtige poëzie uit de wereldliteratuur. Benjamin Britten - aan wie deze symfonie ook is opgedragen - dirigeerde de eerste première in het vrije westen. “Sjostakovitsj’ muziek ligt Eva-Maria Westbroek hoorbaar nauw aan het hart”, aldus Trouw over de sopraan van wereldklasse.
Meest recente livestream:

Op zondag 11 april om 15:00 uur zenden we Michel van der Aa’s Up-Close uit. Up-close is een thrillerachtig multimediaal stuk - deels celloconcert, deels filmopera - waarin de traditionele interactie tussen solist en ensemble weerspiegeld door een mysterieuze, op film geziene spiegelwerkelijkheid. De live-instrumenten worden aangevuld met een elektronische soundtrack, die soms nauw verwant lijkt met hun muziek en soms lijkt voort te vloeien uit de “concrete” geluiden van de actie op het scherm. Van der Aa schreef het stuk voor Amsterdam Sinfonietta en Sol Gabetta in opdracht van de European Concert Hall Organisation en won met Up-Close in 2012 één van de meest prestigieuze compositieprijzen: de Amerikaanse Grawemeyer Award.Deel deze pagina

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok