Hongaarse Rhapsodie
met Olivier Patey en Quatuor Danel

Strijkorkest, strijkkwartet en klarinet versmelten in een bijzondere klankervaring. Door hun ongebruikelijke bezettingen worden de werken van Verbey en Hartmann maar zelden uitgevoerd.

locaties voor dit concert

Karl Amadeus Hartmann componeerde zijn schitterende Kammerconcert voor een zeer ongebruikelijke bezetting in een stijl die is geïnspireerd op Hongaarse volksmuziek. Sinds de wereldpremière in 2002 heeft Amsterdam Sinfonietta Theo Verbeys Schaduw, dat hij in opdracht van het orkest maakte, niet meer uitgevoerd. Net als in Hartmanns concert spelen strijkkwartet en strijkorkest een vraag-en-antwoordspel met elkaar. Ook Béla Bartók gaat op de zigeunertour in zijn Rhapsodie. Zelden worden deze werken uitgevoerd.

Amsterdam Sinfonietta trekt alle registers open in de Bridgevariaties van Benjamin Britten, een virtuoze klankspeeltuin voor strijkorkest. Over de Britten-cd schreef Presto Classical: “The orchestra herself indulges in all imaginable techniques, colours and dynamic extremes that Britten releases from his box of tricks for string orchestra”.

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok