Jussens by Night [afgelast]
met Lucas en Arthur Jussen

Amsterdam Sinfonietta, de Jussens en Bach: die gouden combinatie hoor je op een nieuwe cd bij Deutsche Grammophon. De release vieren we met concerten in Duitsland en Nederland.

De tournee naar Duitsland (25 maart - 3 april) is vanwege het coronavirus afgelast. De geplande concerten in Nederland vinden vooralsnog doorgang zoals gepland. De kans dat deze vanwege nieuwe richtlijnen ook moeten worden afgelast is echter aanwezig.

Update, 23 maart 2020: Per vandaag zijn de richtlijnen verlengd tot 1 juni 2020. De concerten in Nederland gaan daarmee ook in juni niet door.


Na onze concerttournee in november 2017 trokken Amsterdam en Sinfonietta en Lucas en Arthur Jussen zich terug in de opnamestudio om twee Concerten voor twee klavieren van Bach op te nemen. In oktober 2019 wordt de cd uitgebracht bij Deutsche Grammophon. In maart en april spelen we deze twee dubbelconcerten tijdens een tournee in Nederland en Duitsland. Bovendien spelen de broers ook het opzwepende Night, een compacte tour de force voor piano vierhandig. Dat werk werd in 2016 speciaal voor hen gecomponeerd door de Turkse meesterpianist Fazıl Say. De strijkers van Amsterdam Sinfonietta sluiten aan met de razend virtuoze Variations on a Theme by Frank Bridge. Deze veelzijdige ode aan zijn leermeester betekende de internationale doorbraak van Benjamin Britten.


‘In het Concert voor twee klavieren in c van J.S. Bach stonden Arthur en Lucas Jussen garant voor een levendige uitvoering, in hecht samenspel met het vol schwung spelende Amsterdam Sinfonietta.’

~Trouw ****


Ondanks hun jonge leeftijd hebben de twee veelbelovende pianisten al veel ervaring opgebouwd in het internationale concertcircuit. Zowel als duo als solist worden Lucas en Arthur door pers en publiek geprezen. In hun geboorteplaats Hilversum kregen ze hun eerste pianolessen van Leny Bettman. Lucas (1993) drong in 2001 door tot de finale van de Rotterdamse Piano Driedaagse en tijdens het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent in 2004 werd Arthur (1996) gekozen tot ‘Jong muziektalent van het jaar’. In 2005 studeerden de broers op uitnodiging van de Portugese meesterpianiste Maria João Pires bijna een jaar in Portugal en Brazilië. In de jaren daarna hadden ze zowel les bij Pires als bij twee gerenommeerde Nederlandse docenten: pianopedagoog Jan Wijn nam hen onder zijn hoede en bij Ton Hartsuiker verdiepten ze zich in 20ste-eeuwse muziek. In 2011 ontvingen Lucas en Arthur de eerste Concertgebouw Young Talent Award en onlangs een OPUS Klassik-prijs in de categorie Klassiek voor Kinderen, voor hun cd met Saint-Saëns’ Carnaval des Animaux.

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok