Lavinia Meijer
met werken van Einaudi, Glass en Dessner

De succesvolle harpiste Lavinia Meijer is weer terug bij Amsterdam Sinfonietta met een afwisselend programma: van rustgevende muziek van Einaudi en Glass tot opzwepende muziek van de Amerikaanse minimalist Bryce Dessner.

De vorige samenwerking met harpiste Lavinia Meijer mondde uit in een prachtige cd voor Sony Classical, een fijnzinnig Frans album getiteld Voyage. Amsterdam Sinfonietta en Lavinia vervolgen hun reis. Na een hartstochtelijke Italiaanse opening belandt de luisteraar in een oase van rust. Hier hoort u werk van onder anderen Einaudi en Glass. Bij de minimalist Dessner laait het vuur weer op: knappende snaren en raspende strijkstokken.


‘Ik ken Glass nu zes jaar en die verjaardag was voor mij een mooie reden voor het uitbrengen van mijn laatste album The Glass Effect’
• Lavinia Meijer
‘Einaudi is een componist die je fantasie prikkelt en gevoelens aanboort die dicht bij je staan’
• Lavinia Meijer


Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Zij trad solistisch op met orkesten, zoals het Residentie Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Radio Kamer Orkest, het Israel Philharmonic Orchestra en het Korean Symphony Orchestra. In 2013 tekende Lavinia Meijer als eerste Nederlandse artiest een exclusief platencontract bij Sony Classical International.


‘Bij Sinfonietta heb ik meteen het gevoel dat ik met iedereen uit het orkest een persoonlijke klik heb. De musici zijn allemaal even enthousiast en gepassioneerd’
• Lavinia Meijer

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok