Lucas en Arthur Jussen
en Bartóks meesterwerk voor snaren, slagwerk en celesta

Lucas en Arthur Jussen keren terug bij Amsterdam Sinfonietta met een wereldpremière van Tabakova en twee concerten van Bach. Samen met Slagwerk Den Haag en studenten van het Conservatorium van Amsterdam speelt Sinfonietta na de pauze Bartóks meesterwerk voor snaren, slagwerk en celesta.

De slagwerkers van Slagwerk Den Haag en de strijkers van Amsterdam Sinfonietta deelden al lang een droom: om samen Bartóks Muziek voor snaren, celesta en slagwerk uit te voeren. Deze maand is het eindelijk zover. Tijdens de tournee met tien concerten door heel Nederland krijgen elf masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam de kans om deel te nemen aan dit unieke project en podiumervaring op te doen. Dit is de start van een samenwerking die Amsterdam Sinfonietta en het Conservatorium van Amsterdam aangaan. Tijdens deze tournee spelen Amsterdam Sinfonietta en Slagwerk Den Haag ook een nieuw werk van Dobrinka Tabakova samen met de pianisten Lucas en Arthur Jussen.‘Ovaties voor componist Tabakova én de uitvoerenden’ ‘Zinderende vertolking van Bartóks Muziek voor snaren, celesta en slagwerk’
• Volkskrant
‘Het mooist [van Bartók] was de nachtmuziek van het derde deel, waarin viool en celesta hun spookmelodie onthecht lieten zweven’
• NRC Handelsblad
‘Dit meesterwerk [van Bartók] werd schitterend uitgevoerd onder leiding van eerste violiste Candida Thompson’
• Trouw‘Het nieuwe dubbelconcert van Tabakova is vitaal, swingend, virtuoos, energiek en bovenal goed geschreven!’
• Lucas en Arthur Jussen

Lucas en Arthur Jussen


“It is like driving a pair of BMW’s” merkte dirigent Michael Schønwandt op na het dirigeren van de Nederlandse broers Lucas en Arthur Jussen. Ondanks hun jonge leeftijd hebben de twee veelbelovende pianisten al veel ervaring opgebouwd in het internationale concertcircuit. Zowel als duo als solist worden Lucas en Arthur door pers en publiek geprezen. In hun geboorteplaats Hilversum kregen ze hun eerste pianolessen van Leny Bettman. Lucas (1993) drong in 2001 door tot de finale van de Rotterdamse Piano Driedaagse en tijdens het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent in 2004 werd Arthur (1996) gekozen tot ‘Jong muziektalent van het jaar’. In 2005 studeerden de broers op uitnodiging van de Portugese meesterpianiste Maria João Pires bijna een jaar in Portugal en Brazilië. In de jaren daarna hadden ze zowel les bij Pires als bij twee gerenommeerde Nederlandse docenten: pianopedagoog Jan Wijn nam hen onder zijn hoede en bij Ton Hartsuiker verdiepten ze zich in 20ste-eeuwse muziek. In 2011 ontvingen Lucas en Arthur de eerste Concertgebouw Young Talent Award en in 2013 de publieksprijs van Festspiele Mecklenburg-Vorpommern.


‘Onder hun handen vormen twee klavieren één balsemend instrument’
• Volkskrant

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok