Marc-André Hamelin
met muziek van Haydn tot Hamelin

Marc-André Hamelin maakt zijn debuut bij Amsterdam Sinfonietta met een eigen compositie en werken van Haydn, Stockhausen en Schnittke. Na de pauze klinkt Beethovens meesterwerk ‘Quartetto Serioso’ in een bewerking voor strijkorkest.

De Canadese pianist Marc-André Hamelin is voor het eerst te gast bij Amsterdam Sinfonietta. Hamelin werd op 5 september 1961 geboren in Montreal. Op vijfjarige leeftijd begon hij met pianospelen en op zijn negende won hij al een prestigieuze prijs tijdens de Canadian Music Competition. Zijn vader, een apotheker die tevens een uitstekend amateurpianist was, liet hem al op jonge leeftijd kennis maken met werken van o.a. Alkan, Medtner and Sorabji. Zo kwam Hamelin in contact met een grote schat aan composities en arrangementen van grote pianisten uit het einde van de 19de eeuw. Inmiddels heeft Hamelin een grote internationale carrière en reputatie opgebouwd op grond van zijn omvangrijke repertoire. Hij excelleert in alle muzikale stijlen en zijn interpretaties worden gekenmerkt door vrijheid, originaliteit en een overweldigende controle.

Eigen composities
Hamelin is niet alleen een briljant pianist, hij componeert ook. Hij schreef onder andere 12 Études in All the Minor Keys, Con intimissimo sentimento en Theme and Variations (Cathy’s Variations). Daarnaast heeft hij veel werken gearrangeerd zoals Tico-Tico no Fubá van Zequinha de Abreu. Zijn composities worden uitgegeven bij Edition Peters en The Sorabji Archive. Voor de tournee met Amsterdam Sinfonietta zal Hamelin een Passacaglia schrijven voor piano en strijkorkest.

‘Hamelins spel was van een superioriteit die zelfs in deze meesterserie zelden te horen is. Met een groot improvisatievermogen, een grote creatieve geest, een unieke mix van musiceerkunst en virtuositeit…’
Trouw
‘Hamelin might be playing Haydn better than anyone in the world right now, so this is a chance worth seizing.’
Pioneers Press

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok