Piano piano
met werken van Busoni, Beethoven en Wagemans

Pianiste Tamara Stefanovich soleert in werken voor piano en strijkers van Wagemans, Busoni en Nicolaou in dit piano-overgoten programma, met daarin ook een prominente plek voor Beethovens Grosse Fuge.

locaties voor dit concert

Onverschrokken, duizelingwekkend, uniek’, zo beschrijft de Guardian pianiste Tamara Stefanovich. Bij Amsterdam Sinfonietta soleert ze in een piano-overgoten programma. Busoni schreef het concert voor piano en strijkorkest op 12-jarige leeftijd. Anders dan zijn latere monumentale werken volgt dit onbevangen en frisse jeugdwerk eerder het voorbeeld van Mozart en Schubert. In de Drie Vlinderdansen bekent Peter-Jan Wagemans zijn fascinatie voor de kleuren en beweeglijkheid van vlinders, van de grote, zwevende Atlasvlinder tot een wilde wolk fladderende witjes. Beethovens Grosse Fuge en de Cavatina zijn niet alleen fel contrasterende stukken, het zijn ongetwijfeld ook de meest opzienbarende prestaties van de componist. De Grosse Fuge staat bekend als zijn meest visionaire compositie. Of in de woorden van Stravinsky: ‘Deze muziek zal modern blijven tot het einde der tijden’.

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok