Sergei Khachatryan
met werken van onder anderen Arutiunian en Mozart

De Armeense meesterviolist Sergei Khachatryan keert terug bij Amsterdam Sinfonietta met twee bijzondere programma’s. Khachatryan soleert in het lyrisch vioolconcert van Arutiunian en in Mozarts Sinfonia Concertante samen met artistiek leider Candida Thompson.


‘Khatsjatrjan laat zijn viool prachtig wenen’
Het Parool **** (gehoord: 10 oktober in Muziekgebouw aan ‘t IJ)

‘Amsterdam Sinfonietta heeft zich al lang en breed bewezen als een strijkorkest van wereldklasse’
Het Parool ****
‘Ongehoord spannend VrijdagConcert in Tivoli’
Opusklassiek (gehoord: 9 oktober in TivoliVredenburg)


Radio-opnames

De concerten van vrijdag 9 oktober (met een interview met Khachatyran in de pauze!) en zondag 11 oktober zijn terug te luisteren op NPO Radio 4.


Live vanuit Het Concertgebouw

Amsterdam Sinfonietta speelt Mozarts Sinfonia Concertante, met als solisten Sergei Khachatryan en Candida Thompson.


Sergei Khachatryan

Sinds zijn verpletterende debuut bij Amsterdam Sinfonietta in april 2010 werkt het orkest graag samen met de Armeense violist Sergei Khachatryan. Naar aanleiding van het allereerste optreden van Sinfonietta en Khachatryan schreef het NRC: ‘Vanuit de hemel moeten grote violisten als Milstein, Menuhin en Grumiaux met instemming hebben geluisterd.’ In oktober keert Khachatryan terug bij het orkest met twee verschillende programma’s.

Sergei Khachatryan (1985, Armenië) raakt wereldwijd gevoelige snaren met zijn gepassioneerde, virtuoze spel. Sinds hij op zijn twintigste de Koningin Elisabethwedstrijd won, is hij een graag geziene gast op de internationale concertpodia. Khachatryan komt uit een zeer muzikale familie; hij treedt geregeld op met zijn zus Lusine, een gelauwerde pianiste. Ze hebben samen een aantal cd’s opgenomen, zoals de onlangs verschenen cd ‘My Armenia’ met een volledig Armeens programma.


Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok