Spiegel im Spiegel
cross-genre met ISH Dance Collective

Amsterdam Sinfonietta slaat de handen ineen met ISH Dance Collective. In dit eerste project creeren we een prachtige balans tussen Arvo Pärts Spiegel im Spiegel voor viool en piano en de gracieuze aerial dance van Micka Karlsson.

locaties voor dit concert

Bekijk Spiegel im Spiegel


Spiegel im Spiegel werd dinsdag 19 mei, 20.30 uur live gestreamd op Facebook en Youtube.

De samenwerking ontstond met de afgelaste Spiegel im Spiegel-tournee met het Nederlands Kamerkoor als vertrekpunt. Het werk Spiegel im Spiegel, voor viool en piano, stond op het programma van de afgelaste concerten. Samen met fotograaf Carla van de Puttelaar ontstond het idee om de muziek van Pärt te verweven met dans. Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective ontwikkelen de komende jaren samen meerdere projecten: een partner was dan ook snel gevonden. Spiegel im Spiegel is hiermee de vervroegde aftrap van een vast partnerschap tussen beide organisaties.


Een impressie van de voorstelling:


Candida Thompson (viool) en Hülya Keser (piano) spelen het werk van Arvo Pärt, dat samenkomt met de aerial dance van Micka Karlsson. “Toen ik de muziek van Spiegel im Spiegel hoorde, dacht ik meteen aan een aerial dance act. De gracieuze bewegingen passen wonderwel bij de muziek”, aldus Marco Gerris, artistiek leider van ISH. Candida Thompson vult aan: “Het is fantastisch om deze kunstvormen samen te brengen en tot iets compleet nieuws te maken, juist nu er zo weinig kan gebeuren op dit gebied.”


De makers vertellen over het project:De première wordt live gestreamd op Facebook, Instagram en YouTube. Alle concertzalen in Nederland waar de tournee met het Nederlands Kamerkoor in zou plaatsvinden, sluiten aan. Onder meer TivoliVredenburg Utrecht, het Muziekgebouw Amsterdam, Musis Arnhem, Muziekcentrum Enschede en Zuiderstrandtheater Den Haag delen de livestream met hun publiek.


Credits

Concept: Carla van de Puttelaar, Candida Thompson | Amsterdam Sinfonietta, Marco Gerris | ISH Dance Collective

Muziek: Arvo Pärt - Spiegel im Spiegel
Viool: Candida Thompson
Piano: Hülya Keser

Choreografie: Marco Gerris & Micka Karlsson
Aerial Dancer: Micka Karlsson


Regie: Carla van de Puttelaar
Camera: Rogier Jaarsma, Justin Nan | Deep Thought Productions
Editing: Rogier Jaarsma | Deep Thought Productions
Geluid: Guido Tichelman, Bastiaan Kuyt
Licht: Jeroen Arends | Muziekgebouw
Technische ondersteuning: Aldo Sprenger | Muziekgebouw
Rigging: Jeroen de Goei

Opgenomen in het Muziekgebouw Amsterdam

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok