Symfonie in liederen
met Eva-Maria Westbroek en Mikhail Petrenko

De eerste succesvolle samenwerking met sopraan Eva-Maria Westbroek vond plaats tijdens het Holland Festival in 2015. Nu keert ze terug bij Amsterdam Sinfonietta en soleert ze samen met bas Mikhail Petrenko in de Veertiende symfonie van Sjostakovitsj.

Foto’s: Anna van Kooij, Het Concertgebouw Amsterdam, 2 juni 2019


Eva-Maria Westbroek
Eva-Maria Westbroek is uitgegroeid tot een wereldberoemde en alom gewaardeerde sopraan. Zij heeft aan vrijwel alle grote operahuizen en -festivals ter wereld gezongen, waaronder de festivals van Bayreuth en Aix-en-Provence, ROH Covent Garden, Opéra national de Paris, The Met New York, Wiener Staatsoper, Deutsche Oper Berlin, Teatro alla Scala, Semperoper Dresden en de Bayerische Staatsoper. Westbroek studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en werd gecoacht door Iris Adami Corradetti en James McCray, die nog steeds haar vocale mentor is. De Nederlandse sopraan was prijswinnaar bij een internationale zangcompetitie in Rome en maakte haar professionele debuut als Tosca in het Teatro Manzoni Milaan. Van 2001 tot 2006 was ze lid van het ensemble van de Staatsoper Stuttgart, waar ze een grote verscheidenheid aan rollen vertolkte. Ze wordt met name geroemd om haar vertolkingen van Sieglinde (Die Walküre), Katerina Izmajlova (Lady Macbeth van Mtsensk), Minnie (La fanciulla del West) en de titelrollen in Francesca da Rimini, Jenůfa, Manon Lescaut en Kát’a Kabanová. Sinds 2014 is ze ambassadeur van Musicians without Borders.


‘Sinfonietta tekende voor een mooi uitgewerkte begeleiding van sopraan Eva-Maria Westbroek, die haar sterstatus helemaal waarmaakte’
Parool
‘Eva-Maria Westbroek, hier glanzend mooi begeleid door Amsterdam Sinfonietta, zong repertoire dat niet zo snel met haar geassocieerd wordt (…) Machtig om deze intieme liederen nu eens zo gul en voluit gezongen te horen’
Trouw


Mikhail Petrenko
De succesvolle bas Mikhail Petrenko werd geboren in Sint-Petersburg en studeerde af aan het conservatorium van Sint-Petersburg in de klas van professor Minzhilkiev. Petrenko’s internationale carrière begon met zijn debuut bij de Berliner Staatsoper als Hunding (Die Walküre) in 2004 onder leiding van Daniel Barenboim. Sindsdien wordt Mikhail Petrenko uitgenodigd door alle grote operahuizen en -festivals ter wereld, onder meer de Wiener Staatsoper en De Nationale Opera, en werkte hij samen met dirigenten als Daniel Harding, Charles Dutoit, Yannick Nézet-Séguin, Valery Gergiev en Simon Rattle. Recentelijk maakte Petrenko zijn debuut bij de opera in Genève als Boris Godoenov in Moesorgski’s gelijknamige opera, en dit seizoen keert hij ook terug bij het Teatro alla Scala als Prins Ivan Chovansky in Chovansjtsjina.


Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok