The American Four Seasons
met Isabelle van Keulen

Violiste Isabelle van Keulen keert terug bij Amsterdam Sinfonietta met The American Four Seasons van Philip Glass

Spannende filmmuziek

Het wordt griezelen bij Amsterdam Sinfonietta. In november geeft Amsterdam Sinfonietta een reeks concerten rondom spannende filmmuziek. Op het programma staat bloedstollende muziek uit Hitchcocks klassieker Psycho, gevolgd door Death & Resurrection, door Toru Takemitsu geschreven voor de gruwelijke oorlogsfilm Black Rain. Componist Jonny Greenwood, tevens gitarist van de Engelse band Radiohead, maakte de muziek voor Paul Thomas Andersons There Will Be Blood. De muziek was goed voor een Grammy nominatie. Vier jaar geleden speelde Amsterdam Sinfonietta de wereldpremière van de Suite There Will Be Blood, en staat nu op veler verzoek opnieuw op de lessenaars.

The American Four Seasons

Daarnaast klinkt tijdens deze tournee ook het spannende vioolconcert The American Four Seasons van Philip Glass. Glass wijdde zijn tweede vioolconcert uit 2009 aan de vergankelijkheid van de seizoenen. In de eigentijdse opvolger van Vivaldi’s Vier Jaargetijden is Glass minder strict dan zijn voorganger en laat de interpretatie van de seizoenen vooral aan de luisteraar over. Amsterdam Sinfonietta haalde het werk naar Nederland en daarna klonk het hier nog maar zelden. Isabelle van Keulen, een van de meest veelzijdige Nederlandse topviolisten, soleert in dit jonge meesterwerk. Opzwepend, romantisch en onvergetelijk.


Lees het interview met Isabelle van Keulen over The American Four Seasons


Radio-opname

Het concert van 17 november is terug te luisteren op NPO Radio 4.


Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok