An die ferne Geliebte
met Thomas Hampson

Samen met de befaamde bariton Thomas Hampson brengen we in dit Beethoven-jaar een gloedvol liefdesprogramma, met een smachtende liedcyclus van Beethoven en nieuwe liedbewerkingen van Richard Strauss.

Thomas Hampson is de meest vooraanstaande bariton in de VS, en een wereldberoemd vertolker van het klassieke Lied. Drie jaar geleden traden we op door heel Europa, onder andere in de grote concertzalen van Dublin, Madrid, Wenen en Lissabon. Samen brachten we ook de cd Tides of Life uit. Nu brengen we een (laat-)Romantisch liefdesprogramma met liederen van Richard Strauss in nieuwe arrangementen. Ook klinkt het verlangende An die ferne Geliebte van Beethoven. De Ernste Gesänge voltooide Hanns Eisler slechts enkele weken voor zijn plotselinge overlijden. Hij brak daarmee met zijn strijdbare en activistische muziekstijl – alleen al het schrijven voor het ‘romantische’ strijkorkest was voor hem een unicum. Titels als Traurigkeit en Verzweiflung brengen Wagners aangrijpende Prelude van Tristan und Isolde in herinnering.

Hampson zingt in de grootste concertzalen en operahuizen ter wereld, zoals de Bayerische en Wiener Staatsopera en de Opera National de Paris. Hij is verbonden aan de Metropolitan Opera Guild in New York als “Met Mastersinger” en zong onlangs bij the Canadian Opera Company de titelrol in Hadrian, de nieuwste opera van Rufus Wainwright, onze Breder dan klassiek-gast uit 2016. Onlangs won hij ook de Hugo Wolf-Medaille vanwege zijn excellente Liedvertolkingen en ontving hij de Living Legend-prijs van het Amerikaanse Library of Congress. In 2011 ontving hij de Concertgebouw Prijs.


‘It’s not only the singing of baritone Thomas Hampson, on top form, that makes this recital so enjoyable; it’s the affectionate new string arrangements, joyously played by the Amsterdam Sinfonietta’

~The Guardian over Tides of Life (*****)

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok