Vivaldi's Vier Jaargetijden
met Candida Thompson

Vivaldi’s Vier Jaargetijden, zijn meest bekende werk en een van de populairste klassieke stukken aller tijden, spelen we tijdens de Zomersessies van Het Concertgebouw. Candida Thompson schittert in de virtuoze vioolsolopartijen.

Amsterdam Sinfonietta
Ingrid van Dingstee leiding en viool
Candida Thompson viool


Vivaldi De Vier Jaargetijden: Lente, Zomer, Herfst, Winter


Dit concert wordt op woensdag 26 augustus om 21.00 uur gestreamd op Facebook en YouTube.


Antonio Vivaldi’s ‘Vier Jaargetijden’ is zijn bekendste werk, en een van de meest populaire klassieke werken aller tijden. Desondanks was Vivaldi honderden jaren lang geen bekende naam. Men kende van hem enkel de Vier Jaargetijden, en pas vanaf 1920 raakte de rest van zijn muziek, door stom toeval, algemeen bekend. Vivaldi schreef tijdens zijn leven ontzaglijk veel muziek: hij componeerde meer dan 40 opera’s, 70 sonates en 500 soloconcerten, voor een keur aan instrumenten. Het meeste hiervan maakte hij voor de inwoners van een meisjesweeshuis in Venetië, waar hij alle muzikale activiteiten coördineerde.

Vivaldi componeerde de vier vioolconcerten van zijn Jaargetijden met enkele, waarschijnlijk zelfgeschreven, sonnetten in zijn achterhoofd. Elk van de gedichten beschrijft een ander seizoen. Vivaldi gaf de concerten de ondertitels La Primavera, L’estate, L’autunno en L’inverno mee, en verklankt in de stukken onder meer kabbelende beekjes, onweer, hondengeblaf en diverse zangvogels. Als begenadigd violist schreef Vivaldi zeer virtuoze vioolsolopartijen, die in dit concert worden gespeeld door Candida Thompson.

Deel deze pagina

 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok