Anthony Marwood
met Alexander Melnikov

Gastconcertmeester Anthony Marwood en pianist Alexander Melnikov soleren in een gloednieuw dubbelconcert van Katia Tchemberdji en in het Concert voor viool en piano van wonderkind Mendelssohn.


Foto’s: Anna van Kooij, Muziekgebouw Amsterdam, 10 mei 2019


Violiste Candida Thompson, artistiek leider van Amsterdam Sinfonietta, nodigt opnieuw de Engelse violist Anthony Marwood uit om tijdens deze tournee in haar plaats het strijkorkest te leiden. Samen met Melnikov soleert Marwood in Mendelssohns Concert voor viool en piano en in een spiksplinternieuw dubbelconcert van de Russische componiste Katia Tchemberdji.


Lees het interview met Alexander Melnikov en Anthony Marwood

Anthony Marwood
Anthony Marwood studeerde aan de Royal Academy of Music en de Guildhall School of Music and Drama in Londen bij onder anderen Emanuel Hurwitz en David Takeno. Inmiddels behoort hij tot een van de meest vooraanstaande Engelse violisten en treedt hij regelmatig op als solist en dirigent met orkesten over de hele wereld. Hij bespeelt een viool van de Italiaanse vioolbouwer Carlo Bergonzi uit 1736. In 2013 was Marwood voor het eerst te horen als solist en gastconcertmeester bij Amsterdam Sinfonietta. Begin 2017 keerde hij terug voor een programma samen met pianist Kristian Bezuidenhout.

‘Fraaie première van Roukens’ Visions at Sea o.l.v. Anthony Marwood’
Leidsch Dagblad


Alexander Melnikov

Alexander Melnikov studeerde aan het Conservatorium van Moskou bij Lev Naumov. Van groot belang voor zijn muzikale vorming was een vroeg contact met Svjatoslav Richter, die hem vervolgens regelmatig uitnodigde op festivals in Frankrijk en Rusland. Melnikov, die bekend staat om zijn onconventionele programma’s, kreeg al vroeg belangstelling voor de historische uitvoeringspraktijk, waarbij hij vooral beïnvloed werd door Andreas Staier en Alexei Lubimov, met wie hij bij talrijke projecten samenwerkte. Als solist trad hij tevens op met orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, Gewandhausorchester Leipzig, Philadelphia Orchestra en het Russian National Orchestra. Alexander Melnikov soleerde twee keer eerder bij Amsterdam Sinfonietta in 2006 en 2014.

‘Een zeer spontane uitvoering van Mozarts Pianoconcert nr. 9 ‘Jeunehomme’, waarin Melnikov al net zo wonderlijk fel én licht speelde als Amsterdam Sinfonietta’
NRC Handelsblad

Deel deze pagina

   

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok