Bestel Arnhem serie 19/20

Amsterdam Sinfonietta brengt als vaste speler van Musis een serie van drie concerten en daarnaast het Breder dan klassiek concert. Bestelt u de serie dan ontvangt u ca. 25% korting. Voor losse concerten betaalt u de normale prijs. Selecteer per concert het gewenste aantal kaarten en bevestig de kaarten. Alle plaatsen zijn eerste rang en bestellingen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt op basis van best beschikbare plaatsen. Heeft u voor alle concerten van uw keuze kaarten gereserveerd, gaat u dan naar de volgende stap om uw gegevens in te vullen. Hier kunt u uw bestelling nog wijzigen.

Stap 1 van 2
Concerti Vivaldi

vr 18 okt 2019 - 20.00 uur, Musis - Muzenzaal

Concerti Vivaldi

met Harriet Krijgh

Losse kaartprijs €34,50 / €31,- (Vrienden)
Serieprijs €26,- / €24,- (Vrienden)


Vivaldi leidde een leven als een rockster in de 18e eeuw. Hij had vele liefdesaffaires, reisde de wereld over, en maakte vernieuwende muziek waarmee hij immens populair was bij een groot publiek. Een van zijn grootste fans was JS Bach. In dit Italiaanse programma rond drie van zijn concerten - in drie verschillende bezettingen - reizen we honderden jaren in de tijd. De hedendaagse Italiaanse componisten Fedele en Gervasoni maakten een sprong naar de Renaissance. Weliswaar teruggrijpend op werken van Gesualdo en Frescobaldi, produceerden zij toch iets volkomen nieuws. Met Merula, de meest vooruitstrevende componist van zijn tijd, belanden we in de vroege barok. De Holbergsuite van Grieg, geschreven in neoklassieke stijl, is een verzameling dansen uit de tijd van Vivaldi. De cd met de drie werken van Vivaldi door het orkest en Harriet Krijgh verschijnt in oktober bij Deutsche Grammophon. Na het concert loopt u met Vivaldi de deur uit.


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding & viool
Harriet Krijgh cello
Kaori Yamagami cello


Merula Ciaccona
Fedele Qui Transitis per viam (Nederlandse première)
Vivaldi Celloconcert in Bes RV 423
Gervasoni Recercar Cromatico (Nederlandse première)
Vivaldi Concert voor cello en viool in Bes RV 547
Grieg Holberg Suite
Vivaldi Concert voor twee cello's in g RV 531

Breder dan klassiek

do 09 jan 2020 - 20.30 uur, Musis - Parkzaal

Breder dan klassiek

met Jonathan Jeremiah

Losse kaartprijs €42,50 / €38,- (Vrienden)

De Breder dan klassiek-nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta is ondertussen een begrip in Nederland. De unieke en onvergetelijke optredens met artiesten uit de wereldmuziek, pop of jazz zijn elk jaar weer een groot succes. Het orkest werkte al samen met artiesten als Rufus Wainwright, Typhoon, Wende, De Dijk en vorig jaar de indiepopartiest Blaudzun. Dit jaar delen we het podium met de Britse zanger Jonathan Jeremiah. Al drie maanden na het uitbrengen van zijn eerste album in 2011 stond hij op het North Sea Jazz Festival en nam zijn carrière een vlucht. Begin 2019 toerde hij met zijn vierde, vrolijke album met de toepasselijke titel Good Day. Nu beklimt hij de Nederlandse podia met Amsterdam Sinfonietta.

Breder dan klassiek met Jonathan Jeremiah
Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Jonathan Jeremiah zang en gitaar

An die ferne Geliebte

ma 17 feb 2020 - 20.00 uur, Musis - Parkzaal

An die ferne Geliebte

met Thomas Hampson

Losse kaartprijs €38,50 / €34,50 (Vrienden)
Serieprijs €29,- / €27,- (Vrienden)

Thomas Hampson is de meest vooraanstaande bariton in de VS, en een wereldberoemd vertolker van het klassieke Lied. Al eerder traden we op door heel Europa, onder andere in de grote concertzalen van Dublin, Madrid, Wenen en Lissabon. Samen brachten we ook de cd Tides of Life uit. Nu brengen we een (laat-)Romantisch liefdesprogramma met liederen van Richard Strauss in nieuwe arrangementen. Ook klinkt het verlangende An die ferne Geliebte van Beethoven. De Ernste Gesänge voltooide Hanns Eisler slechts enkele weken voor zijn plotselinge overlijden. Hij brak daarmee met zijn strijdbare en activistische muziekstijl – alleen al het schrijven voor het 'romantische' strijkorkest was voor hem een unicum. Titels als Traurigkeit en Verzweiflung brengen Wagners aangrijpende Prelude van Tristan & Isolde in herinnering.

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Thomas Hampson bariton

Strauss Prelude uit 'Capriccio'
Beethoven An die ferne Geliebte voor bariton en ensemble
Eisler Ernste Gesänge
Wagner Prelude uit 'Tristan und Isolde' (arr. A. Williams)
Strauss Liederen voor bariton en strijkorkest (nieuwe arrangementen)

Spiegel im Spiegel

za 16 mei 2020 - 20.00 uur, Musis - Parkzaal

Spiegel im Spiegel

met het Nederlands Kamerkoor

Losse kaartprijs €34,50 / €31,- (Vrienden)
Serieprijs €26,- / €24,- (Vrienden)

Het grote succes van de samenwerking met het Nederlands Kamerkoor krijgt een vervolg. Na een prachtige tournee door Zuid-Amerika, gevolgd door uitverkochte zalen voor het ongedirigeerde Requiem van Fauré, zoeken we nu de grenzen op van tijd, klank en ruimte in een tot de verbeelding sprekend programma. In verschillende bezettingen spelen en zingen we om het publiek heen: de hele concertzaal is ons podium. Raak de spiritualiteit aan in Arvo Pärts meditatieve Spiegel im Spiegel en word overdonderd door de Renaissanceklanken van Vaughan Williams en Tallis. Van Veljo Tormis en zijn leermeester Lepo Sumera klinken werken met een heel andere spirituele inslag. Je hoort de sjamanistische oerkreten doorklinken in Tormis' koorepos Curse upon Iron, en je kunt de uitgestrektheid van de Baltische vlaktes voelen in Vasks' Plainscapes. In dit programma vervagen de grenzen tussen concert en kerkelijke mis.

Amsterdam Sinfonietta
Nederlands Kamerkoor
Candida Thompson leiding & viool
Martina Batič dirigent (Sumera, Tormis)

Tallis Psalm Tunes for Archbishop Parker's Psalter (selectie)
Pärt Spiegel im Spiegel voor viool en piano
Vasks Plainscapes voor viool, cello en koor
Vaughan Williams Fantasia on a theme of Thomas Tallis
Sumera Concerto per voci e strumenti
Tormis Curse upon Iron

  1. Met een serie ontvangt u 25% korting

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok