Bestel Arnhem serie 21/22

Amsterdam Sinfonietta brengt als vaste speler van Musis een serie van drie concerten en daarnaast het Breder dan klassiek concert. Bestelt u de serie dan ontvangt u ca. 25% korting. Vanwege de onzekerheid rond het coronavirus zijn de concerten in 2021 ongeplaceerd. De concerten in 2022 zijn wel geplaceerd. Selecteer per concert de stoelen of het aantal kaarten en bevestig uw keuze. Alle plaatsen zijn eerste rang. Heeft u de concerten gekozen, gaat u dan naar de volgende stap om uw gegevens in te vullen. Hier kunt u uw bestelling nog wijzigen.
Stap 1 van 2
De Slavische ziel

do 21 okt 2021 - 20.00 uur, Musis - Muzenzaal

De Slavische ziel

met Hannes Minnaar en Anthony Marwood

Losse kaartprijs € 34,50 / € 31 (Vrienden)
Serieprijs € 25 / € 24 (Vrienden)

Gastconcertmeester Anthony Marwood voert het orkest aan en soleert in een gloednieuw strijkerswerk van Mark-Anthony Turnage. Lament voor viool en strijkers schreef de Britse componist mede in opdracht van Amsterdam Sinfonietta. Al op jonge leeftijd wist Chopin een heel eigen, poëtische wereld te scheppen. Pianist en winnaar van het Koningin Elisabethwedstrijd Hannes Minnaar brengt die wereld tot leven met het lyrische en dansbare Tweede Pianoconcert. Minstens zo lyrisch is de Suite voor Strings van Janáček, die net als Chopin rijkelijk putte uit Slavische volksmuziek.


Amsterdam Sinfonietta
Anthony Marwood leiding & viool
Hannes Minnaar piano


Turnage Lament voor viool en strijkers (Nederlandse première)
Janáček Suite voor strijkers
Lutosławski Ouverture
Chopin Pianoconcert nr. 2, op. 21 (versie voor piano en strijkorkest)

Formidable!

wo 01 dec 2021 - 20.00 uur, Musis - Muzenzaal

Formidable!

met Thomas Oliemans

Losse kaartprijs € 34,50 / € 31 (Vrienden)
Serieprijs € 25 / € 24 (Vrienden)

Bariton Thomas Oliemans begon dankzij de platencollectie van zijn vader als jochie mee te zingen met de grootheden van de Franse levensliederen. Inmiddels gevierd operazanger en te gast in de grootste operahuizen ter wereld, keert hij in dit programma met Amsterdam Sinfonietta terug naar een van zijn eerste liefdes: de Franse chanson. Bekende en onbekende chansons van Jacques Brel tot Claude François en van Charles Trenet tot Stromae, en klassieke werken voor strijkers van Ravel, Rameau, Debussy en Fauré, laten de onmiskenbaar Franse klank door de eeuwen heen horen.


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Thomas Oliemans zang en piano

Programma ntb
Franse chansons en Franse klassieken

Breder dan klassiek

wo 19 jan 2022 - 20.30 uur, Musis - Parkzaal

Breder dan klassiek

met Rufus Wainwright

Losse kaartprijs € 50 / € 45 (Vrienden)

Na het grote succes van 2017 is Rufus Wainwright terug bij de nieuwjaarstournee Breder dan klassiek van Amsterdam Sinfonietta. De 'Prince of Chamber Pop' slaat zelf al regelmatig de brug naar de klassieke wereld. Wainwright schreef bijvoorbeeld al twee opera's. Samen met Amsterdam Sinfonietta brengt hij zijn eigen songs en covers van zijn muzikale helden. Succesnummers uit de vorige show worden gecombineerd met nieuwe composities.


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Rufus Wainwright zang

Programma ntb

Geselecteerde stoelen: Maak selectie
bevestig stoelselectie
Le baiser de la fée

wo 18 mei 2022 - 20.00 uur, Musis - Muzenzaal

Le baiser de la fée

met Antje Weithaas

Losse kaartprijs € 34,50 / € 31 (Vrienden)
Serieprijs € 25 / € 24 (Vrienden)

Diep romantisch is het Derde strijkkwartet van Tsjaikovski. De emotionele dodenmars uit het derde deel bracht het publiek tijdens de première in tranen. In Le baiser de la fée, het ballet dat Stravinsky ter ere van Tsjaikovski's 35e sterfdag schreef, verwerkte hij melodieën van Tsjaikovski. Het klinkt dan ook veel romantischer dan zijn andere werk. Tijdens zijn bezoek aan Japan in 1958 hoorde Stravinsky per toeval Takemitsu's Requiem voor strijkorkest en raakte zeer onder de indruk van de gepassioneerde schrijfstijl van de jonge componist. De ontmoeting tussen beide componisten betekende Takemitsu's internationale doorbraak.


Amsterdam Sinfonietta
Antje Weithaas leiding en viool


Takemitsu Requiem voor strijkorkest
Stravinsky Divertimento voor viool en strijkorkest
Tsjaikovski Strijkkwartet nr. 3 (versie voor strijkorkest)

Geselecteerde stoelen: Maak selectie
bevestig stoelselectie
Met een serie (21 okt, 1 dec, 18 mei) ontvangt u € 28,50 korting.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok