Bestel Leiden serie 21/22

Als huisensemble van Stadsgehoorzaal Leiden brengt Amsterdam Sinfonietta een concertserie van drie concerten en twee losse concerten: Breder dan klassiek en kamermuziek met Amsterdam Sinfonietta Solisten. Bestelt u de serie dan ontvangt u € 15 korting. Vanwege de onzekerheid rond het coronavirus zijn de concerten ongeplaceerd. Selecteer per concert het aantal kaarten en bevestig uw keuze. Heeft u voor alle geselecteerde concerten uw kaarten gereserveerd, gaat u dan naar de volgende stap om uw gegevens in te vullen. Hier kunt u de bestelling nog wijzigen.
Stap 1 van 2
De romantische piano

zo 07 nov 2021 - 11.30 uur, Stadsgehoorzaal Leiden - Aalmarktzaal

De romantische piano

Amsterdam Sinfonietta Solisten

Losse kaartprijs € 28 / € 25 (Vrienden)

The Washington Post noemde de jonge Franse pianist David Kadouch "intelligent and imaginative". Niet voor niets namen grote pianisten als Murray Perahia en Mauricio Pollini hem graag onder hun hoede. Een nieuwe meesterpianist is geboren. Met de solisten van Amsterdam Sinfonietta speelt hij een pianokwartet van Schubert en het hoogromantische pianokwintet van César Franck. Franck componeerde dit buitengewoon expressieve werk in een periode waarin hij verliefd was op een van zijn leerlingen, en is wellicht door deze geheime liefde geïnspireerd. De liefde speelt ook een rol bij het ontstaan van Schuberts Adagio en Rondo Concertante. Ondanks dat deze liefde onbeantwoord bleef straalt het kwartet een briljante virtuositeit en levensvreugde uit.


Amsterdam Sinfonietta Solisten
Candida Thompson viool
Jacobien Rozemond viool
Georgy Kovalev altviool
Ivan Karizna cello
David Kadouch piano


Schubert Adagio e Rondo Concertante
Franck Pianokwintet

Formidable

do 02 dec 2021 - 20.15 uur, Stadsgehoorzaal - Grote Zaal

Formidable

met Thomas Oliemans

Losse kaartprijs € 35 / € 31,50 (Vrienden)
Serieprijs € 30 / € 25 (Vrienden)

Bariton Thomas Oliemans begon dankzij de platencollectie van zijn vader als jochie mee te zingen met de grootheden van de Franse levensliederen. Inmiddels gevierd operazanger en te gast in de grootste operahuizen ter wereld, keert hij in dit programma met Amsterdam Sinfonietta terug naar een van zijn eerste liefdes: de Franse chanson. Bekende en onbekende chansons van Jacques Brel tot Claude François en van Charles Trenet tot Stromae, en klassieke werken voor strijkers van Ravel, Rameau, Debussy en Fauré, laten de onmiskenbaar Franse klank door de eeuwen heen horen.


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Thomas Oliemans zang en piano

Programma ntb
Franse chansons en Franse klassieken

Breder dan klassiek

za 08 jan 2022 - 20.15 uur, Stadsgehoorzaal - Grote Zaal

Breder dan klassiek

met Rufus Wainwright

Losse kaartprijs € 49 / € 45 (Vrienden)

Na het grote succes van 2017 is Rufus Wainwright terug bij de nieuwjaarstournee Breder dan klassiek van Amsterdam Sinfonietta. De 'Prince of Chamber Pop' slaat zelf al regelmatig de brug naar de klassieke wereld. Wainwright schreef bijvoorbeeld al twee opera's. Samen met Amsterdam Sinfonietta brengt hij zijn eigen songs en covers van zijn muzikale helden. Succesnummers uit de vorige show worden gecombineerd met nieuwe composities.


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Rufus Wainwright zang

Programma ntb

Papa Haydn's Parrot [tijdelijk uitverkocht]

vr 11 mrt 2022 - 20.15 uur, Stadsgehoorzaal - Grote Zaal

Papa Haydn's Parrot [tijdelijk uitverkocht]

met Victor Julien-Laferrière

Losse kaartprijs € 35 / € 31,50 (Vrienden)
Serieprijs € 30 / € 25 (Vrienden)

Haydn vormt de rode draad in dit programma vol kleine juweeltjes. Delen uit zijn talrijke symfonieën worden afgewisseld met kleurrijke verwijzingen naar de grote meester. Papa Haydn's Parrot van de Zwitserse violiste en componiste Helena Winkelmanns is haar eigenzinnige vertelling van Haydns Vogelkwartet. In Entr'acte citeert Caroline Shaw, de jongste Pulitzer prijswinnaar ooit, uit Haydns laatste voltooide kwartet, met subtiele of juist uitbundige overgangen naar de 21e eeuw. We sluiten af met het zelden uitgevoerde La Muse et le Poète, een dialoog tussen de expressieve viool en de meer ernstige cello. De Franse cellist en Eersteprijswinnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd Victor Julien-Lafferière maakt zijn debuut bij Amsterdam Sinfonietta.


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding & viool
Victor Julien-Laferrière cello


Haydn Recitativo uit symfonie nr.7 'Le midi'
Sollima Moghul; voor viool, harp en strijkers
Winkelmann Delen uit Papa Haydn's Parrot
Verbey Pavane oubliée, voor harp en strijkers
Haydn Allegro di molto, uit symfonie nr. 49, 'La Passione'
Shaw Entr'acte voor strijkorkest
Dutilleux Un poco indeciso, uit 'Trois strophes sur le nom de Sacher'
Haydn Finale uit symfonie nr. 80
Elgar Sospiri voor cello, harp en strijkers
Saint-Saëns La Muse et le poète voor viool, cello en kamerorkest

Le baiser de la fée [tijdelijk uitverkocht]

za 14 mei 2022 - 20.15 uur, Stadsgehoorzaal - Grote Zaal

Le baiser de la fée [tijdelijk uitverkocht]

met Antje Weithaas

Losse kaartprijs € 35 / € 31,50 (Vrienden)
Serieprijs € 30 / € 25 (Vrienden)

Diep romantisch is het Derde strijkkwartet van Tsjaikovski. De emotionele dodenmars uit het derde deel bracht het publiek tijdens de première in tranen. In Le baiser de la fée, het ballet dat Stravinsky ter ere van Tsjaikovski's 35e sterfdag schreef, verwerkte hij melodieën van Tsjaikovski. Het klinkt dan ook veel romantischer dan zijn andere werk. Tijdens zijn bezoek aan Japan in 1958 hoorde Stravinsky per toeval Takemitsu's Requiem voor strijkorkest en raakte zeer onder de indruk van de gepassioneerde schrijfstijl van de jonge componist. De ontmoeting tussen beide componisten betekende Takemitsu's internationale doorbraak.


Amsterdam Sinfonietta
Antje Weithaas leiding en viool


Takemitsu Requiem voor strijkorkest
Stravinsky Divertimento voor viool en strijkorkest
Tsjaikovski Strijkkwartet nr. 3 (versie voor strijkorkest)

Met een serie (2 dec, 11 mrt, 14 mei) ontvangt u € 15 korting.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok