Bestel Utrecht serie 20/21

In TivoliVredenburg brengt Amsterdam Sinfonietta een concertserie die bestaat uit vijf concerten, en daarbij kunt u kaarten bestellen voor het Breder dan klassiek concert. Met de serie ontvangt u € 35,75 korting. Kiest u voor de serie plus Breder dan klassiek, bedraagt de korting € 44,75. Voor losse concerten betaalt u de normale prijs. Selecteer per concert uw stoelen en bevestig uw keuze. Alle plaatsen zijn eerste rang. Heeft u voor alle concerten van uw keuze stoelen gereserveerd, gaat u dan naar de volgende stap om uw gegevens in te vullen. Hier kunt u uw bestelling nog wijzigen.

Stap 1 van 2
Pärt über Bach

di 13 okt 2020 - 20.15 uur, TivoliVredenburg - Grote Zaal

Pärt über Bach

met Simone Lamsma

Losse kaartprijs € 39 / € 36 (Vrienden)
Serieprijs € 32 / € 28 (Vrienden)

Tabula Rasa is een van de eerste stukken die Pärt schreef in de kenmerkende minimalistische, verstilde stijl, waarmee hij zo beroemd is geworden. “De geluiden zijn er om de stilte te omringen", zei Pärt over zijn tintinnabuli-stijl. In de lange periode die hieraan voorafging verkeerde Pärt in een diepe crisis. In de zoektocht naar een nieuwe stijl verwerkte hij andere muzikale stijlen in collages. In Collage über B-A-C-H verweeft hij frasen van Bach met zijn eigen modernistische muziek, leidend tot een stuk vol spanning en contrastrijke klanken. Bach omlijst de muziek van de voorman van de nieuwe spiritualiteit. Simone Lamsma en Candida Thompson soleren in de hemelse werken van de twee spirituele grootmeesters.


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Simone Lamsma viool

Bach Concert voor twee violen en strijkorkest, BWV 1060R
Pärt Collage über B-A-C-H
Bach Sinfonia; uit Cantate 'Ich hatte viel Bekümmernis', BWV 21
Pärt Tabula Rasa

Road to Iran [uitverkocht]

wo 04 nov 2020 - 21.00 uur, TivoliVredenburg - Hertz

Road to Iran [uitverkocht]

met Kian Soltani en Kayhan Kalhor

Losse kaartprijs € 39 / € 36 (Vrienden)
Serieprijs € 32 / € 28 (Vrienden)

Voor Road to Iran heeft Amsterdam Sinfonietta de handen ineengeslagen met supertalent Kian Soltani, geboren in Oostenrijk maar van Iraanse afkomst, en de wereldberoemde Iraanse kamancheh speler Kayhan Kalhor. In dit programma komen de twee werelden van de Iraanse muziek en de westerse klassieke muziek samen. De Iraanse componist Farokhzad Layegh geeft de klassieke Perzische muziek een nieuwe dimensie door de Sus-Septed Tempi te schrijven voor een westers strijkorkest. Bij de Amerikaan Colin Jacobsen werkt het andersom; voor zijn poëtische, “Iraanse" eerbetoon aan Kayhan Kalhor stond de vuurtempel bij de Iraanse historische stad Isfahan model. De Nederlandse jazzcomponist Rembrandt Frerichs schrijft een nieuw spectaculair “oosters" werk voor cello, kamancheh en de strijkers van Amsterdam Sinfonietta.


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Kian Soltani cello
Kayhan Kalhor kamancheh

Jacobsen Atashgah voor kamancheh, slagwerk en strijkensemble
Schubert Nacht und Träume, D. 827
Vali The Girl From Shiraz
Vali Love Drunk
Layegh Tempus V uit Sus-Septed Tempus voor strijkorkest
Schubert Quartettsatz in c, D. 703 (versie voor strijkorkest)
Frerichs opdrachtwerk voor cello, kamancheh, piano, slagwerk en strijkorkest

Divine light

vr 04 dec 2020 - 21.00 uur, TivoliVredenburg - Grote Zaal

Divine light

met Håkan Hardenberger en Miah Persson

Losse kaartprijs € 39,75 / € 36 (Vrienden)
Serieprijs € 32 / € 28 (Vrienden)


De Zweedse trompettist Håkan Hardenberger en landgenote Miah Persson voegen zich bij Amsterdam Sinfonietta voor een feestelijk en gevarieerd kerstprogramma. Hardenberger laat zijn trompet jubelen in het Trompetconcert van Telemann. Voor de sopraan is een glansrol weggelegd in de Cantate 'Jauchzet Gott in allen Landen'. Uit de prachtige aria Eternal Source of Light Divine van Händel, begeleid door een lyrische trompet en ingetogen harmonieën, spreekt een spirituele dankbaarheid voor de Britse koningin Anne Stuart. Beethoven uitte zijn dankbaarheid na het wonderlijke herstel van een ernstige ziekte in Heiliger Dankgesang, dat door de kerktoonsoort en de koraalachtige melodie een welhaast sacraal karakter krijgt. Het concert sluit af met twee traditionele Zweedse kerstliederen.


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Håkan Hardenberger trompet
Miah Persson sopraan

Telemann Trompetconcert in D
Beethoven Heiliger Dankgesang, uit strijkkwartet nr. 13, op. 132
Bach Cantate 'Jauchzet Gott in allen Landen', BWV 51
Händel Eternal Source Of Light Divine
Traditional Twee Zweedse kerstliederen

Breder dan klassiek

di 12 jan 2021 - 20.15 uur, TivoliVredenburg - Grote Zaal

Breder dan klassiek

met The Tallest Man on Earth

Losse kaartprijs € 49 / € 45 (Vrienden)
Serieprijs € 40 / € 35 (Vrienden)

Voor de Breder dan klassiek 2021-editie heeft Amsterdam Sinfonietta de Zweedse singer-songwriter Kristian Matsson uitgenodigd, bekend onder de artiestennaam The Tallest Man on Earth. Met slechts zijn grofkorrelige stem en een gitaar krijgt hij een zaal muisstil – en natuurlijk met zijn alsmaar groeiende selectie wonderschone nummers. Op een avond bespeelt hij tot wel tien gitaren, van akoestisch tot banjo. Vorig jaar verscheen zijn vijfde album I Love You. It's a Fever Dream, waarmee hij op wereldtour ging. Op YouTube plaatste Matsson de zelfgeproduceerde videoserie The Light in Demos, waarin hij nieuwe nummers en covers lanceert. The Tallest Man on Earth en Amsterdam Sinfonietta betoveren u gegarandeerd met songs uit het rijke oeuvre van The Tallest Man on Earth, klassieke muziek en een aantal zeer speciale covers.


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
The Tallest Man on Earth zang en gitaar

Geselecteerde stoelen: Maak selectie
bevestig stoelselectie
Serenade

do 11 feb 2021 - 20.15 uur, TivoliVredenburg - Grote Zaal

Serenade

met Fazil Say

Losse kaartprijs € 39 / € 36 (Vrienden)
Serieprijs € 32 / € 28 (Vrienden)

De Turkse pianist en componist Fazil Say keert terug bij Amsterdam Sinfonietta met The Moving Mansion. Deze ode aan Atatürk voert terug naar een fameuze gebeurtenis uit het leven de Turkse volksheld én fervent natuurliefhebber: hij liet een landhuis verplaatsen om een plataan te redden. De variaties van Arenski, de bewerking van het langzame tweede deel uit zijn tweede strijkkwartet, zijn een muzikaal eerbetoon van de componist aan zijn overleden vriend Tsjaikovski. In de zomer van 1880 schreef Tsjaikovski zijn geliefde, wonderschone Serenade voor strijkers als een hommage aan Mozart, die zelf vele serenades had geschreven. Het eerste pianoconcert van Sjostakovitsj was aanvankelijk bedoeld als concert voor trompet en orkest. Slechts de kleine, maar onvergetelijke glansrol voor solotrompet is overeind gebleven in dit vrolijke, clowneske concert.


Amsterdam Sinfonietta
William Hagen leiding en viool
Fazil Say piano

Arenski Variaties op een thema van Tsjaikovski
Sjostakovitsj Pianoconcert nr. 1 in c, op. 35
Tsjaikovski Serenade voor strijkers
Say Yürüyen Köşk: The Moving Mansion (versie voor strijkorkest)

Geselecteerde stoelen: Maak selectie
bevestig stoelselectie
In memoriam

do 18 mrt 2021 - 20.15 uur, TivoliVredenburg - Grote Zaal

In memoriam

met het Nederlands Kamerkoor

Losse kaartprijs € 39 / € 36 (Vrienden)
Serieprijs € 32 / € 28 (Vrienden)

Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor hernemen In memoriam, waarmee ze samen in 2017 met groot succes door Zuid-Amerika toerden. Pärt schreef een hypnotiserend gebed voor vrede ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Madrid. Bach schreef de Chaconne na het overlijden van zijn eerste vrouw en bracht daarmee het genre tot een ongekend hoogtepunt. De Chaconne overtreft alles wat daarvoor voor vioolsolo is geschreven. Gemangeld door het systeem en depressief schreef Sjostakovitsj een In memoriam voor zichzelf. Barshai's bewerking voor strijkorkest vond Sjostakovitsj beter dan het origineel. Het requiem van Fauré klinkt niet als een requiem. Hoe kan het ook, deze optimistische ode aan het eeuwige leven. Subtiele choreografieën en theatrale elementen maken de nagedachtenissen nog intenser en invoelbaarder.


Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding en viool
Nederlands Kamerkoor
Mónica Monteiro sopraan
Jasper Schweppe bariton

Nystedt Immortal Bach
Bach Chaconne voor viool en vocaal ensemble
Pärt Da Pacem Domine
Sjostakovitsj Kammersinfonie op. 110a
Fauré Requiem

Geselecteerde stoelen: Maak selectie
bevestig stoelselectie
Met een serie (13 okt, 4 nov, 4 dec, 11 feb, 18 mrt) ontvangt u € 35,75 korting.
Met een serie plus Breder dan klassiek ontvangt u € 44,75 korting.

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok