Scholen

De musici van Amsterdam Sinfonietta vinden muziekonderwijs voor kinderen heel belangrijk. Naast de voorstellingen van KleuterSinfonietta en de Strijkersdagen vinden er ook vaak bijzondere educatieprojecten op verschillende scholen plaats. Het laatste grote project vond plaats in Landsmeer in samenwerking met de Stichting TOEVAL GEZOCHT.

Educatieproject Landsmeer

De afgelopen drie jaar hebben musici van Amsterdam Sinfonietta kleutergroepen van drie Landsmeerse basisscholen bezocht, in het kader van het project ‘Jong Geleerd’. Dit project is ontwikkeld door de Stichting TOEVAL GEZOCHT, in samenwerking met Amsterdam Sinfonietta. Samen met muziekvakdocenten werd er op een creatieve manier gewerkt: de kinderen konden luisteren naar miniconcertjes in de klas, maar gingen ook zelf muziek maken. Afgelopen jaar waren er in elke klas viooltjes aanwezig. In korte vioollesjes ontdekten alle kinderen hoe je zo’n viool vasthoudt, wat voor spannende geluiden je erop kan maken, en hoe je samenspeelt. In een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde ‘Ierse Jig’ konden de kinderen zelfs meespelen met de musici van Amsterdam Sinfonietta.

Op 16 juni vond er een Klankenparade plaats in het Dorpshuis van Landsmeer, waar drie musici van Amsterdam Sinfonietta samen met alle kinderen heel veel muziek ten gehore brachten. Het project ‘Jong Geleerd’ werd op deze manier feestelijk afgesloten.

Fotograaf: Nellie de Boer

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok