Sinfonietta Strijkersdag

Amsterdam Sinfonietta organiseert regelmatig een Sinfonietta Strijkersdag, dé samenspeeldag voor jonge strijkers. Recente Strijkersdagen vonden plaats in Den Haag (november 2014), Groningen (maart 2014) en Amsterdam (februari 2015).

Impressie strijkersdag in Den Haag

Op zaterdag 22 november 2014 vond de Sinfonietta Strijkersdag plaats in Den Haag in de Dr Anton Philipszaal. De professionele musici van Amsterdam Sinfonietta gaven workshops en een masterclass en jonge strijkers konden meespelen in een groot strijkorkest.


Programma 22 november 2014

Kinderen van 7 t/m 11 jaar konden deelnemen aan de workshop Strijken zonder noten. Samen met de componist en dirigent Ned McGowan maakten de deelnemers een eigen compositie. Daarnaast konden kinderen van 9 t/m 14 jaar deelnemen aan het Groot Strijkorkest onder leiding van Hans Scheepers. Op het programma stond het Divertimento aan het IJ van Hans Scheepers dat hij speciaal voor het orkest heeft gemaakt. Voor gevorderde strijkers van 14 t/m 18 jaar vond er ook nog een masterclass improvisatie plaats met de violist Jasper le Clerq van het bijzondere strijkkwartet ZAPP4. Aan het eind van de dag vond het presentatieconcert plaats van de workshop en het strijkorkest. Ook het Nederlands Jeugd Strijkorkest en het Atheneum Kamerorkest traden op. De Strijkersdag sloot af met een topconcert: Amsterdam Sinfonietta onder leiding van Candida Thompson met als soliste de wereldberoemde violiste Isabelle Faust.


zie ook 
Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok