Club van 100

Wilt u het orkest substantieel steunen, nauw betrokken zijn en de musici van dichtbij meemaken? Sluit u dan aan bij de Club van 100, de exclusieve Vriendenclub van Amsterdam Sinfonietta waarin gepassioneerde muziekliefhebbers elkaar vinden. De leden ontmoeten elkaar bij exclusieve Club van 100-activiteiten, waaronder een buitenlandse concertreis en het jaarlijkse Club van 100-kamermuziekconcert op een bijzondere locatie in Amsterdam.

Leden van de Club van 100 - niet zelden afkomstig uit het bedrijfsleven, de politiek, de wetenschap en de wereld van kunst en cultuur - schenken voor een periode van tenminste vijf jaar minimaal 1.000,- per jaar aan het orkest. Tegenwoordig kunt u uw periodieke gift laten vastleggen in een onderhandse akte, zonder tussenkomst van de notaris. U geniet dan optimaal van de fiscale voordelen. Bovendien is uw periodieke schenking dankzij de huidige Geefwet voor 125% aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Voorbeeld: bij een jaarlijkse gift van 1.000,- betaalt u (bij een belastingtarief van 52%) niet meer dan 350,- netto per jaar. Wij informeren u graag over de fiscale voordelen. Of bereken uw voordeel met de Schenkcalculator.

Binnen de Club van 100 kunt u kiezen uit drie geefniveaus: Amati, Guarneri en Stradivari.

Amati • 1.000,- tot 3.000,- per jaar

Als blijk van onze waardering bieden wij u:

 • alle voordelen van de Vrienden
 • voorrang bij het bestellen van de beste plaatsen; uw kaarten liggen voor u klaar bij onze genodigdenbalie
 • een exemplaar van elke nieuwe cd van het eigen label
 • een uitnodiging voor twee personen voor het jaarlijkse Club van 100-kamermuziekconcert
 • een uitnodiging voor twee personen voor het Breder dan klassiek-concert en de nieuwjaarsontvangst in Het Concertgebouw
 • de mogelijkheid ons te vergezellen op een buitenlandse concertreis


Guarneri • 3.000,- tot 5.000,- per jaar
Als blijk van onze waardering bieden wij u:

 • alle voordelen van Amati
 • een uitnodiging voor twee personen voor een concert buiten de Eigen Serie of in het buitenland, met besloten ontvangst


Stradivari • giften vanaf 5.000,- per jaar
Als blijk van onze waardering bieden wij u:

 • alle voordelen van de Guarneri
 • de mogelijkheid uw gift te bestemmen voor één van de vier hoekstenen van Amsterdam Sinfonietta: kwaliteit, internationale tournees, innovatie en educatie. Hieronder leest u meer over deze geefdoelen.
 • privileges op maat, afhankelijk van de hoogte van uw gift. Wij bespreken dit graag persoonlijk met u.


Bijdragen aan de hoekstenen van het orkest
Met uw Stradivari-lidmaatschap van de Club van 100 kunt u specifiek bijdragen aan één van de vier hoekstenen van Amsterdam Sinfonietta. U krijgt de mogelijkheid om uw gift te bestemmen en daarmee nauw betrokken te raken bij het fundament van het orkest. U hebt de keuze uit deze vier geefdoelen:

1. Kwaliteit
Amsterdam Sinfonietta behoort tot de absolute wereldtop van de strijkorkesten. De 22 leden van ons internationale gezelschap excelleren allen op solistenniveau. En doen dat staand. Dit geeft de optredens een zeldzame dynamiek en intensiteit. Mede dankzij de uitmuntende aanvoerders van de verschillende instrumentgroepen treden ‘s werelds beroemdste solisten graag met ons op. Om dit unieke orkest bij elkaar te houden is geld nodig. U kunt een belangrijke rol spelen bij het garanderen van de continuïteit van onze kwaliteit. Met uw gift kunnen wij bijvoorbeeld de reis- en verblijfskosten én honoraria van onze aanvoerders betalen die voor repetities vaak uit het buitenland moeten komen.

2. Buitenlandse tournees
Als internationaal vermaard ensemble ontvangt Amsterdam Sinfonietta regelmatig uitnodigingen van prestigieuze podia, overal ter wereld. Zeer eervol voor ons en ook goed voor de naam van Nederland in het algemeen en voor de stad Amsterdam in het bijzonder. Keerzijde is dat onze buitenlandse tournees soms niet eens kostendekkend zijn. Uitgerekend de artistiek meest interessante plekken zijn vaak niet of nauwelijks kostendekkend. Financiële ondersteuning ervan is dan ook meer dan welkom. Het is noodzaak.

3. Innovatie
Artistieke vernieuwing is een van de speerpunten van Amsterdam Sinfonietta. Het orkest brengt graag grensoverschrijdende programma’s - soms in combinatie met kunstvormen als video en film, dans en theater - om oren (en ogen) te openen. Aan innovatie kleeft risico, maar zonder risico geen vooruitgang. En daar streven we naar. Om als orkest nieuwe en bijzondere werken te spelen én een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de hedendaagse muziek verstrekt Amsterdam Sinfonietta compositieopdrachten. Dat doen we in samenwerking met buitenlandse orkesten en zalen, waardoor deze composities niet alleen ons publiek, maar mensen over de hele wereld bereiken. Het Fonds Podiumkunsten ondersteunt voor een deel nationale compositieopdrachten, geen internationale. Dankzij uw bijdrage kan Amsterdam Sinfonietta blijven vernieuwen.

4. Educatie
Amsterdam Sinfonietta zet haar expertise in voor een drietal educatieve programma’s:

 • In samenwerking en afstemming met Het Koninklijk Concertgebouw richt het orkest zich op een grote doelgroep: kleuters. Amsterdam Sinfonietta is met 60 (uitverkochte) KleuterSinfonietta-voorstellingen per jaar inmiddels deskundige als het gaat om kleuters en klassieke muziek. Met een kleine bezetting musici bereiken we, in Amsterdam en door het hele land, vele duizenden kleuters.
 • Onze musici spelen een belangrijke rol tijdens de muzieklessen op basisscholen. Kinderen beleven hoe het is om op een echt instrument te spelen. Zij raken geïnspireerd en enthousiast, leren luisteren naar elkaar en de ander te respecteren, sociale vaardigheden op te doen en te excelleren.
 • Als expert op het gebied van strijken en strijkinstrumenten organiseren we Strijkersdagen in Groningen, Den Haag en Amsterdam. Door middel van workshops en showcases brengen we ons enthousiasme en onze kennis over op jonge kinderen en scholieren – zo creëren we ons publiek van morgen en misschien wel nieuwe sterren.


Amsterdam Sinfonietta heeft de ambitie om in de toekomst haar educatieve activiteiten uit te breiden; investeren in talentontwikkeling is meer dan ooit noodzakelijk. En ook daarvoor is natuurlijk geld nodig.

We bespreken graag de bestemming van uw gift met u en de wijze waarop u betrokken wilt zijn bij het geefdoel van uw keuze.

Periodiek schenken met een onderhandse akte

Sinds 2014 is voor een periodieke schenking niet langer een notariële akte vereist, maar volstaat een onderhandse akte. Amsterdam Sinfonietta gebruikt hiervoor het model van de Belastingdienst. Wilt u uw gift voor vijf jaar toezeggen en genieten van fiscaal voordeel, vul dan onderstaande formulieren (online) in en stuur deze ongefrankeerd op aan: Amsterdam Sinfonietta, Antwoordnummer 47334, 1070 WC Amsterdam. Na registratie sturen wij u één exemplaar van de akte retour voor uw belastingadministratie. Wij kunnen u de formulieren ook toesturen.

Club van 100 - Overeenkomst periodieke gift
Club van 100 - Betalingsvolmacht periodieke gift


Vragen?
Wij vertellen u graag meer over de Club van 100 en de verschillende mogelijkheden binnen de Club. U kunt hiervoor contact opnemen met Joseline de Koning, manager fondsenwerving, bereikbaar op 020 52 70 770 of per mail: vrienden@sinfonietta.nl.

aanmeldenClub van 100-reis naar Dresden, 27 t/m 29 april 2018


De jaarlijkse Club van 100-reis blijft geliefd: ook dit seizoen reisden er zestig deelnemers af naar Dresden voor een driedaags programma rondom ons concert op zaterdagavond met Andreas Ottensamer in de sfeervolle Frauenkirche.


Het zomerse weekend begon met een stadswandeling door het oude deel van Dresden. Verrijkt met een heleboel geschiedenis verwelkomden we de musici met een geanimeerde borrel in ons charmante hotel. De dag werd afgesloten met een uitgebreid welkomstdiner in Palais Bistro.

De tweede dag stond geheel in het teken van het concert in de Frauenkirche. ‘s Ochtends was er een rondleiding door de kerk, die symbool staat voor zowel het vernietigde als het uit de puinhopen herrezen Dresden. Ook de boeiende podiumrepetitie hield de aanwezigen bij de les. ‘s Avonds was de kerk op alle niveaus gevuld met enthousiast publiek, dat speciaal kwam luisteren naar Amsterdam Sinfonietta en de jonge topklarinettist Andreas Ottensamer. Op het programma stonden onder meer Mozarts klarinetconcert, een handvol volksdansen van Ottensamers succesalbum “The Hungarian Connection” en het Tweede Strijkkwintet van Johannes Brahms in de versie voor strijkorkest. Na afloop van het concert werd er met de musici aan lange tafels gedineerd met uitzicht op de verlichte Frauenkirche.Het weekend werd afgesloten met een verrassend bezoek aan “Die Gläserne Manufaktur”, de glazen hightech-autofabriek van Volkswagen in Dresden, waar we met elkaar na de rondleiding een zonnige lunch nuttigden en terugblikten op een geslaagde reis. Ondanks een ontregelende stroomstoring op Schiphol landden we toch een paar uur later aardig op tijd in Amsterdam. De Club van 100-reis van volgend seizoen (Cremona, Italië, april 2019) staat reeds bij iedereen in de agenda genoteerd!

Reactie uit de Club van 100:

‘Wat was het weer een ongelooflijk mooi weekend, letterlijk en figuurlijk. Ontzettend genoten van de mooie muziek, met het geweldige orkest en de Club van 100.’
Club van 100-concert in de Vondelkerk, 12 december 2017


Het jaarlijkse besloten concert voor onze Club van 100-leden vond ook dit seizoen weer plaats in de sfeervolle Vondelkerk. Candida Thompson, Jacobien Rozemond en Kaori Yamagami speelden samen met de voormalige aanvoerders Daniel Bard en Rick Stotijn het meeslepende Tweede strijkkwintet van Dvořák en een selectie uit de Liebeslieder-Walzer van Brahms. Na afloop werd er geanimeerd geborreld en getoost met de musici.Club van 100-reis naar Boedapest, 7 t/m 9 april 2017


Ook dit jaar was er veel belangstelling voor de jaarlijkse Club van 100-reis: maar liefst zestig Club van 100-leden vergezelden ons van 7 – 9 april naar Boedapest. Het orkest trad er op met de Siciliaanse cellist Giovanni Sollima in de Liszt Academy voor een meer dan enthousiast publiek.


Op het programma stond onder meer LB Files – de compositie die Giovanni Sollima zelf schreef als een hommage aan Boccherini. De veelzijdigheid van Sollima was al merkbaar tijdens de podiumrepetitie die door de Club van 100-leden werd bijgewoond. Ook Sollima’s avontuurlijke benadering van Haydns Celloconcert in D kon rekenen op grote waardering van het publiek. Amsterdam Sinfonietta en Giovanni Sollima werden aan het einde van het concert driemaal teruggeroepen voor een toegift.


Na het enerverende concert gingen de Club van 100-leden, de musici en Giovanni Sollima aan boord van het schip “Taltos” om met elkaar te dineren, varend over de Donau. Het was een geanimeerde en feestelijke vaartocht. De uitbundige sfeer van het concert bleef aan en werd versterkt door het vierkoppige gypsy-jazz-ensemble, afkomstig uit Boedapest zelf. Enkele musici van Amsterdam Sinfonietta voegden zich bij het ensemble en lieten daarmee een andere (muzikale) kant van zichzelf zien.


Op zondag vertrok de Club van 100 in de loop van de ochtend richting het stadsdeel “Boeda” voor een rondwandeling door de sfeervolle Burchtwijk en een bezoek aan het Burchtpaleis, waar de National Gallery is gevestigd. Na de gezamenlijke lunch bij restaurant Zona, waarbij met elkaar werd teruggeblikt op een fantastisch weekend, vertrok de Club per bus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.


Club van 100-reis naar Wenen, 12 t/m 14 februari 2016


Met de zomerse reis naar Genève nog in gedachten, reisden we vorige week met veertig enthousiaste Club van 100-leden af naar winters Wenen. Drie dagen lang genoten we daar met elkaar van muziek, kunst en cultuur en culinaire geneugten.

Op zaterdagavond trad het orkest samen met de Franse meestercellist Jean-Guihen Queyras op in het Wiener Konzerthaus. Zij brachten daar het gloednieuwe celloconcert Ouroboros van Thomas Larcher ten gehore. De Oostenrijkse componist schreef dit stuk speciaal voor Queyras en Amsterdam Sinfonietta. Met de Italiaanse pianist Paolo Giacometti speelde Queyras Mumien. Larcher won onlangs met dit stuk een prestigieuze compositieprijs. Van de Oostenrijkse componist Friedrich Cerha, die aanwezig was in de zaal en enkele dagen na het concert 90 jaar werd, klonk het Concert voor strijkorkest.Voorafgaand aan het concert woonde de Club van 100 de podiumrepetitie bij, waarbij de werkwijze van het orkest en het streven naar de perfectie duidelijk zichtbaar werd. Onder het genot van een hapje en een drankje in de wijnbar van het Konzerthaus werd er daarna nagepraat en vooruitgeblikt naar het concert. De avond werd feestelijk afgesloten met een geanimeerd diner, waarbij de Club van 100-leden samen met de musici en de solist gezeten aan lange tafels een toost uitbrachten op Amsterdam Sinfonietta.

Op zondagochtend was de Club van 100 uitgenodigd om de voormalige woning van Richard Strauss te bezichtigen, tegenwoordig de prachtige en smaakvol ingerichte residentie van de Nederlands ambassadeur in Wenen. De heer Marco Hennis ontving ons persoonlijk met koffie, thee en huisgemaakt gebak. Na de rondleiding door deze bijzondere historische woning ging een ieder zijns weegs - met een stevige reservering in de agenda voor de volgende Club van 100-reis naar Boedapest (van 7 tot en met 9 april 2017).
Reactie uit de Club van 100:

‘Het was een buitengewoon gezellige Club van 100-reis. Het enthousiasme straalde van de deelnemers af. Bijzonder, we komen van alle kanten en delen de liefde voor het orkest. En dan hebben we ook nog lol met elkaar.’

Club van 100-reis naar Genève, 4 en 5 juni 2015


Het is een mooie traditie aan het worden: de jaarlijkse Club van 100-reis met een speciaal programma rondom één van de buitenlandse concerten van Amsterdam Sinfonietta. Dit jaar reisde een enthousiaste groep van dertig Club van 100-leden de musici achterna naar het zonovergoten Genève. Het orkest trad daar in de prachtige Victoria Hall op met de internationaal geroemde pianist Rafał Blechacz.

Voorafgaand aan het concert woonden de Club van 100-leden de podiumrepetitie bij en werd er tegenover de concertzaal in besloten kring gedineerd. In de Victoria Hall bracht Blechacz Mozarts fonkelende Pianoconcert nr. 23 in A, KV 488 ten gehore. Ook de rest van het programma, stukken van Sibelius, Rautavaara en Grieg, viel in de smaak bij het enthousiaste publiek. Na afloop van het concert werd er geborreld met de musici en ook Rafał Blechacz werd door de Club van 100 warm onthaald.

Als afsluiting van de reis was er een boottocht over het Meer van Genève, waarbij de Club van 100-leden op het zonnige achterdek van het stoomschip “Savoie” in intieme kring konden genieten van een Zwitserse lunch, het heerlijke weer en het fantastische uitzicht. Een ontspannen einde van een geslaagde Club van 100-reis; op naar Wenen in februari 2016!


Reactie uit de Club van 100:

‘We genieten nog na van de bijzonder geslaagde reis. Werkelijk alles liep perfect. Een repetitie die wederom inzicht gaf in hoe jullie met elkaar steeds weer naar een verdere perfectie streven. En dan gevolgd door een avond waarin die perfectie tot uiting komt.’
Reactie uit het orkest:

‘We voelen ons warm gesteund door de Vrienden, geweldig dat zij speciaal voor ons meereizen en ons dikke support geven!’


zie ook 
Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

 • ruime seriekorting
 • 10% extra Vriendenkorting
 • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
 • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok