Club van 100

Steun substantieel en raak nauw betrokken.


Wilt u nauw betrokken zijn bij het orkest, de musici van dichtbij meemaken, andere muziekliefhebbers ontmoeten of gewoon het orkest substantieel steunen? Sluit u dan aan bij de Club van 100, onze enthousiaste donateursclub.

aanmelden


De Club van 100 is van groot belang voor het orkest. De betrokken leden vormen onze trouwe achterban, bezoeken met grote regelmaat onze concerten, laten als ambassadeurs anderen kennismaken met het orkest en zorgen voor een stabiele financiële basis. Zij schenken voor een periode van tenminste vijf jaar € 1.000 tot € 5.000 per jaar aan het orkest. Binnen de Club zijn er drie geefniveaus: Amati, Guarneri en Stradivari. De leden ontmoeten elkaar, de musici en de solisten bij de buitenlandse concertreis, het jaarlijkse Club van 100-concert en de concerten in Amsterdam in het Muziekgebouw en Het Concertgebouw.


Drie geefniveaus: Amati, Guarneri en Stradivari

Amsterdam Sinfonietta is een culturele ANBI. Indien u uw periodieke gift laat vastleggen in een onderhandse akte geniet u optimaal van de fiscale voordelen. Bereken uw belastingvoordeel met de Amsterdam Sinfonietta rekenmodule.


Amati
€ 1.000 tot € 3.000 per jaar
Als Amati-lid ontvangt u de volgende privileges:

 • alle voordelen van de Vrienden
 • voorrang bij het bestellen van de beste plaatsen; uw kaarten liggen voor u klaar bij onze genodigdenbalie
 • een exemplaar van elke nieuwe cd van het eigen label
 • een uitnodiging voor het jaarlijkse Club van 100-concert
 • een uitnodiging voor het Breder dan klassiek-concert en de nieuwjaarsontvangst in Het Concertgebouw
 • de mogelijkheid ons te vergezellen op een buitenlandse concertreis


Guarneri
€ 3.000 tot € 5.000 per jaar

Als Guarneri-lid ontvangt u:

 • alle voordelen van de Amati-leden
 • een uitnodiging voor een extra concert met een besloten ontvangst


Stradivari
€ 5.000 of meer per jaar

Als Stradivari-lid ontvangt u:

 • alle voordelen van de Guarneri-leden
 • de mogelijkheid bij te dragen aan een specifiek doel: kwaliteit, internationale tournees, innovatie en educatie & talentontwikkeling. Hieronder leest u meer over deze geefdoelen.


aanmelden


Draag specifiek bij en raak nog meer betrokken

Met uw Stradivari-lidmaatschap van de Club van 100 heeft u de mogelijkheid bij te dragen aan en betrokken te raken bij een specifiek doel:


Kwaliteit
Amsterdam Sinfonietta behoort tot de wereldtop als het gaat om strijkorkesten. Grote, internationaal vermaarde solisten werken graag met ons samen. De kwaliteit van het orkest wordt bepaald door het hoge niveau van onze musici, die vaak uit het buitenland komen voor repetities en concerten.


Internationale tournees
Amsterdam Sinfonietta ontvangt regelmatig uitnodigingen van prestigieuze podia, overal ter wereld. Naast de jaarlijkse tournees door Europa naar steden zoals Berlijn en Wenen, worden er concertreizen georganiseerd naar onder meer Azië en Zuid-Amerika.


Innovatie
Amsterdam Sinfonietta brengt graag grensoverschrijdende programma’s. Om als orkest nieuwe en bijzondere werken te spelen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de hedendaagse muziek, kent Amsterdam Sinfonietta een rijke traditie van het verstrekken van compositieopdrachten. Dat doen we in samenwerking met buitenlandse orkesten en zalen, waardoor deze composities niet alleen ons publiek, maar mensen over de hele wereld bereiken.


Educatie & talentontwikkeling
Amsterdam Sinfonietta bereikt met zestig uitverkochte KleuterSinfonietta-voorstellingen per jaar, in Amsterdam en door het hele land, vele duizenden kleuters. Daarnaast spelen onze musici een toonaangevende rol in de muzieklessen op basisscholen. Op de Sinfonietta Strijkersdagen creëren we door middel van workshops en showcases ons publiek van morgen en misschien wel nieuwe sterren. Ook begeleiden we masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam door hen op te nemen in het ensemble en deelgenoot te maken van onze unieke werkwijze zonder dirigent.


We bespreken graag de bestemming van uw gift met u en de wijze waarop u betrokken wilt zijn bij het geefdoel van uw keuze.


Periodiek schenken met een onderhandse akte

Tegenwoordig is voor een periodieke schenking niet langer een notariële akte vereist, maar volstaat een onderhandse akte. Amsterdam Sinfonietta gebruikt hiervoor het model van de Belastingdienst. Wilt u uw gift voor vijf jaar toezeggen en fiscaal voordeel genieten, vul dan onderstaande formulieren (online) in en stuur deze ongefrankeerd op aan: Amsterdam Sinfonietta, Antwoordnummer 47334, 1070 WC Amsterdam. Na registratie sturen wij u één exemplaar van de akte retour voor uw belastingadministratie. Wij kunnen u de formulieren ook toesturen.

Club van 100 - Overeenkomst periodieke gift
Club van 100 - Betalingsvolmacht periodieke gift


Vragen?

Wij vertellen u graag meer over de Club van 100 en de verschillende mogelijkheden binnen de Club. U kunt hiervoor contact opnemen met Joseline de Koning, manager fondsenwerving: joselinedekoning@sinfonietta.nl of +31 (0)20 52 70 770.Club van 100-reis naar Cremona, 1 t/m 3 april 2019


Met een record aantal deelnemers, 80 Club van 100-leden, reisden we dit jaar af naar het Italiaanse Cremona, de bakermat van de vioolbouw. Drie dagen lang werd er volop genoten van de tournee met de jonge pianiste Beatrice Rana, historische instrumenten, prachtige palazzi, charmante agriturismo’s, smakelijke antipasti, Italiaanse wijnen en het warme voorjaarszonnetje.


Bekijk de aftermovie en lees hieronder het reisverslag.De toon werd al gezet op de heenvlucht van KLM, toen het vliegtuig voor een groot deel gevuld bleek met ‘Sinfonietta aanhangers’ en alle musici met hun instrumenten. Een goed begin van de reis. Die avond vond vlak buiten Cremona het welkomstdiner plaats bij Cascina Lago Scuro, een sfeervolle agriturismo gehuld in de avondzon. De gasten werden verwelkomd met vuurkorven en ambachtelijke hapjes onder de grote parasol op de binnenplaats. Binnen werd er aan lange tafels genoten van de verschillende gangen met ingrediënten uit eigen tuin.
De volgende dag werden we rondgeleid in het Museo del Violino met zijn indrukwekkende instrumentencollectie. Na de rondleiding vond er iets zeer uitzonderlijks plaats in het auditorium van het museum: exclusief voor de Club van 100 - en zeer goed bewaakt - bespeelden drie aanvoerders een Stradivari, een Amati en een Guarneri uit de collectie van het museum. Aangevuld met de instrumenten die Candida Thompson en Kaori Yamagami bespelen (een Guarneri del Gesù en een Grancino) lieten onze musici deze vijf instrumenten in verschillende bezettingen samen klinken tijdens een uniek miniconcert. Mathijs Heyligers, vioolbouwer in Cremona, vertelde over de historie en achtergrond van de instrumenten.

Hieronder een korte impressie van dat concert.
Het avondprogramma begon met het bijwonen van de podiumrepetitie met Beatrice Rana in het Teatro Ponchielli. Aansluitend werd er gedineerd in een van de bovenste foyers van het Teatro. Tussen de gangen in werd het Cremona Fonds gelanceerd, een speciaal in Cremona opgericht fonds ter ondersteuning van de musici in hun kosten voor het onderhoud en de verzekering van hun instrumenten. Vanuit verschillende loges en de indrukwekkende zaal zagen we hoe Rana in eigen land debuteerde bij Sinfonietta met twee klavierconcerten van Bach. Naast Bach stonden ook Biber, Bartók en Mozart op het programma. De avond werd feestelijk afgesloten met alle musici en de solist in het monumentale Palazzo Pallavicino.
Op woensdagmiddag vond - geheel in stijl - de slotactiviteit plaats: een gezamenlijke lunch bij restaurant Il Violino in het centrum van Cremona. Er werd uitgebreid met elkaar nagenoten, teruggeblikt en vooruitgekeken.

Wordt vervolgd: volgend jaar februari in Moskou!Club van 100-reis naar Dresden, 27 t/m 29 april 2018

De jaarlijkse Club van 100-reis blijft geliefd: ook dit seizoen reisden er zestig deelnemers af naar Dresden voor een driedaags programma rondom ons concert op zaterdagavond met Andreas Ottensamer in de sfeervolle Frauenkirche.


Het zomerse weekend begon met een stadswandeling door het oude deel van Dresden. Verrijkt met een heleboel geschiedenis verwelkomden we de musici met een geanimeerde borrel in ons charmante hotel. De dag werd afgesloten met een uitgebreid welkomstdiner in Palais Bistro.

De tweede dag stond geheel in het teken van het concert in de Frauenkirche. ‘s Ochtends was er een rondleiding door de kerk, die symbool staat voor zowel het vernietigde als het uit de puinhopen herrezen Dresden. Ook de boeiende podiumrepetitie hield de aanwezigen bij de les. ‘s Avonds was de kerk op alle niveaus gevuld met enthousiast publiek, dat speciaal kwam luisteren naar Amsterdam Sinfonietta en de jonge topklarinettist Andreas Ottensamer. Op het programma stonden onder meer Mozarts klarinetconcert, een handvol volksdansen van Ottensamers succesalbum “The Hungarian Connection” en het Tweede Strijkkwintet van Johannes Brahms in de versie voor strijkorkest. Na afloop van het concert werd er met de musici aan lange tafels gedineerd met uitzicht op de verlichte Frauenkirche.Het weekend werd afgesloten met een verrassend bezoek aan “Die Gläserne Manufaktur”, de glazen hightech-autofabriek van Volkswagen in Dresden, waar we met elkaar na de rondleiding een zonnige lunch nuttigden en terugblikten op een geslaagde reis. Ondanks een ontregelende stroomstoring op Schiphol landden we toch een paar uur later aardig op tijd in Amsterdam. De Club van 100-reis van volgend seizoen (Cremona, Italië, april 2019) staat reeds bij iedereen in de agenda genoteerd!

Reactie uit de Club van 100:

‘Wat was het weer een ongelooflijk mooi weekend, letterlijk en figuurlijk. Ontzettend genoten van de mooie muziek, met het geweldige orkest en de Club van 100.’
Club van 100-concert in de Vondelkerk, 12 december 2017


Het jaarlijkse besloten concert voor onze Club van 100-leden vond ook dit seizoen weer plaats in de sfeervolle Vondelkerk. Candida Thompson, Jacobien Rozemond en Kaori Yamagami speelden samen met de voormalige aanvoerders Daniel Bard en Rick Stotijn het meeslepende Tweede strijkkwintet van Dvořák en een selectie uit de Liebeslieder-Walzer van Brahms. Na afloop werd er geanimeerd geborreld en getoost met de musici.Club van 100-reis naar Boedapest, 7 t/m 9 april 2017


Ook dit jaar was er veel belangstelling voor de jaarlijkse Club van 100-reis: maar liefst zestig Club van 100-leden vergezelden ons van 7 – 9 april naar Boedapest. Het orkest trad er op met de Siciliaanse cellist Giovanni Sollima in de Liszt Academy voor een meer dan enthousiast publiek.


Op het programma stond onder meer LB Files – de compositie die Giovanni Sollima zelf schreef als een hommage aan Boccherini. De veelzijdigheid van Sollima was al merkbaar tijdens de podiumrepetitie die door de Club van 100-leden werd bijgewoond. Ook Sollima’s avontuurlijke benadering van Haydns Celloconcert in D kon rekenen op grote waardering van het publiek. Amsterdam Sinfonietta en Giovanni Sollima werden aan het einde van het concert driemaal teruggeroepen voor een toegift.


Na het enerverende concert gingen de Club van 100-leden, de musici en Giovanni Sollima aan boord van het schip “Taltos” om met elkaar te dineren, varend over de Donau. Het was een geanimeerde en feestelijke vaartocht. De uitbundige sfeer van het concert bleef aan en werd versterkt door het vierkoppige gypsy-jazz-ensemble, afkomstig uit Boedapest zelf. Enkele musici van Amsterdam Sinfonietta voegden zich bij het ensemble en lieten daarmee een andere (muzikale) kant van zichzelf zien.


Op zondag vertrok de Club van 100 in de loop van de ochtend richting het stadsdeel “Boeda” voor een rondwandeling door de sfeervolle Burchtwijk en een bezoek aan het Burchtpaleis, waar de National Gallery is gevestigd. Na de gezamenlijke lunch bij restaurant Zona, waarbij met elkaar werd teruggeblikt op een fantastisch weekend, vertrok de Club per bus naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.


Club van 100-reis naar Wenen, 12 t/m 14 februari 2016


Met de zomerse reis naar Genève nog in gedachten, reisden we vorige week met veertig enthousiaste Club van 100-leden af naar winters Wenen. Drie dagen lang genoten we daar met elkaar van muziek, kunst en cultuur en culinaire geneugten.

Op zaterdagavond trad het orkest samen met de Franse meestercellist Jean-Guihen Queyras op in het Wiener Konzerthaus. Zij brachten daar het gloednieuwe celloconcert Ouroboros van Thomas Larcher ten gehore. De Oostenrijkse componist schreef dit stuk speciaal voor Queyras en Amsterdam Sinfonietta. Met de Italiaanse pianist Paolo Giacometti speelde Queyras Mumien. Larcher won onlangs met dit stuk een prestigieuze compositieprijs. Van de Oostenrijkse componist Friedrich Cerha, die aanwezig was in de zaal en enkele dagen na het concert 90 jaar werd, klonk het Concert voor strijkorkest.Voorafgaand aan het concert woonde de Club van 100 de podiumrepetitie bij, waarbij de werkwijze van het orkest en het streven naar de perfectie duidelijk zichtbaar werd. Onder het genot van een hapje en een drankje in de wijnbar van het Konzerthaus werd er daarna nagepraat en vooruitgeblikt naar het concert. De avond werd feestelijk afgesloten met een geanimeerd diner, waarbij de Club van 100-leden samen met de musici en de solist gezeten aan lange tafels een toost uitbrachten op Amsterdam Sinfonietta.

Op zondagochtend was de Club van 100 uitgenodigd om de voormalige woning van Richard Strauss te bezichtigen, tegenwoordig de prachtige en smaakvol ingerichte residentie van de Nederlands ambassadeur in Wenen. De heer Marco Hennis ontving ons persoonlijk met koffie, thee en huisgemaakt gebak. Na de rondleiding door deze bijzondere historische woning ging een ieder zijns weegs - met een stevige reservering in de agenda voor de volgende Club van 100-reis naar Boedapest (van 7 tot en met 9 april 2017).
Reactie uit de Club van 100:

‘Het was een buitengewoon gezellige Club van 100-reis. Het enthousiasme straalde van de deelnemers af. Bijzonder, we komen van alle kanten en delen de liefde voor het orkest. En dan hebben we ook nog lol met elkaar.’

Club van 100-reis naar Genève, 4 en 5 juni 2015


Het is een mooie traditie aan het worden: de jaarlijkse Club van 100-reis met een speciaal programma rondom één van de buitenlandse concerten van Amsterdam Sinfonietta. Dit jaar reisde een enthousiaste groep van dertig Club van 100-leden de musici achterna naar het zonovergoten Genève. Het orkest trad daar in de prachtige Victoria Hall op met de internationaal geroemde pianist Rafał Blechacz.

Voorafgaand aan het concert woonden de Club van 100-leden de podiumrepetitie bij en werd er tegenover de concertzaal in besloten kring gedineerd. In de Victoria Hall bracht Blechacz Mozarts fonkelende Pianoconcert nr. 23 in A, KV 488 ten gehore. Ook de rest van het programma, stukken van Sibelius, Rautavaara en Grieg, viel in de smaak bij het enthousiaste publiek. Na afloop van het concert werd er geborreld met de musici en ook Rafał Blechacz werd door de Club van 100 warm onthaald.

Als afsluiting van de reis was er een boottocht over het Meer van Genève, waarbij de Club van 100-leden op het zonnige achterdek van het stoomschip “Savoie” in intieme kring konden genieten van een Zwitserse lunch, het heerlijke weer en het fantastische uitzicht. Een ontspannen einde van een geslaagde Club van 100-reis; op naar Wenen in februari 2016!


Reactie uit de Club van 100:

‘We genieten nog na van de bijzonder geslaagde reis. Werkelijk alles liep perfect. Een repetitie die wederom inzicht gaf in hoe jullie met elkaar steeds weer naar een verdere perfectie streven. En dan gevolgd door een avond waarin die perfectie tot uiting komt.’
Reactie uit het orkest:

‘We voelen ons warm gesteund door de Vrienden, geweldig dat zij speciaal voor ons meereizen en ons dikke support geven!’


zie ook 
Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

 • ruime seriekorting
 • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok