Fondsen

Amsterdam Sinfonietta ontvangt substantiële bijdragen van publieke en private fondsen en stichtingen uit binnen- en buitenland om het hoge niveau te kunnen handhaven en ter ondersteuning van grote educatieve projecten, internationale tournees en de verlening van (internationale) compositieopdrachten.

Vanaf 2013 wordt Amsterdam Sinfonietta – naast de structurele ondersteuning door de Rijksoverheid (via het Fonds Podiumkunsten) – ook meerjarig ondersteund door de Gemeente Amsterdam (Kunstenplan 2013-2016). De overheidssubsidie zorgt jaarlijks voor circa 35% van de totale inkomsten. De financiële steun van private fondsen en stichtingen is daarnaast van niet te onderschatten betekenis.

Deze fondsen steunen de ambities en doelen van het orkest om volgende generaties in aanraking te brengen met klassieke muziek (KleuterSinfonietta) en jonge strijkerstalenten te laten bloeien (Sinfonietta Strijkersdagen). Zij leveren graag een bijdrage aan de ontwikkeling en vernieuwing van de kunstvorm door Amsterdam Sinfonietta in de gelegenheid te stellen om het repertoire uit te breiden en discipline-overschrijdende projecten te ontwikkelen (zoals de multimediale opera Sunken Garden met 3D-film, van de succesvolle Nederlandse componist Michel van der Aa). Maar bovenal steunen fondsen ons in de ambitie om tot de wereldtop te horen op het gebied van strijkorkesten.

Amsterdam Sinfonietta ontwikkelt fondsaanvragen op maat. Om de aanvragen die wij indienen zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de doelstellingen en wensen van het desbetreffende fonds of stichting, is er altijd sprake van nauw overleg.

Bent u ook geïnteresseerd om vanuit uw fonds of stichting bij te dragen aan Amsterdam Sinfonietta? Wij vertellen u graag meer over het orkest en de mogelijkheden tot samenwerking. U kunt hiervoor contact opnemen met Joseline de Koning, manager fondsenwerving, bereikbaar op 020 52 70 770 of per mail: sponsoring@sinfonietta.nl.

zie ook 
Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok