Cremona Fonds en Kringen

Het Cremona Fonds en de diverse Kringen van Amsterdam Sinfonietta bieden u de kans om te doneren aan een specifiek doel. Zo raakt u extra betrokken bij het orkest en de kernthema’s waar wij ons voor inzetten.


Cremona Fonds

Het Cremona Fonds ondersteunt de musici van Amsterdam Sinfonietta in de kosten voor het onderhoud en de verzekering van hun instrumenten. Het fonds is op 2 april 2019 opgericht in Cremona, de bakermat van de vioolbouw. In de stad van Amati, Guarneri en Stradivari trad het orkest op in het Teatro Ponchielli en het vioolmuseum met zijn indrukwekkende instrumentencollectie, in aanwezigheid van de Club van 100.

Het doel van het fonds is om de musici een deel van de hoge kosten die zij kwijt zijn aan onderhoud en verzekering van hun instrumenten uit handen te nemen. Daarmee investeert het fonds in betere instrumenten voor het orkest, en dus in een nog betere klank. Het Cremona Fonds streeft ernaar jaarlijks €20.000 bij te kunnen dragen aan deze onkosten van onze musici.

Doneer nu


Kring ‘Vrouwen en Talentontwikkeling’

Vrouwen die zich sterk maken voor talentontwikkeling en het stimuleren van de jongere generatie door middel van mentorschap; met deze nieuwe kring wordt de jongere generatie geïntroduceerd en vindt er uitwisseling plaats van expertise en ervaringen. Vrouwelijke leiders en managers uit o.m. het bedrijfsleven nemen een trainee, protegé of talentvol familielid of kennis uit hun eigen netwerk mee om te delen hoe het orkest werkt en waar samenwerking toe kan leiden.

Met deze kring wordt het project van Amsterdam Sinfonietta ondersteund waarbij het orkest Masterstudenten van de afdeling strijkers van het Conservatorium van Amsterdam opneemt en intensief begeleidt tijdens masterclasses, het repetitieproces en de concerten die tijdens een tournee door heel Nederland worden gegeven. Candida Thompson, de artistiek leider van het orkest, is als mater familias en ambassadeur betrokken bij de kring en deels ook bij de activiteiten.

De kring biedt plaats aan twintig vrouwen, die met een trainee of protegé circa drie bijeenkomsten per jaar bijwonen. De vrouwen zijn met hun jaarlijkse particuliere of zakelijke gift vanaf € 1.000 voor een periode van vijf jaar lid van de kring en betalen de aanwezigheid van de jonge generatie.

Aanmelden


Kring ‘AS Young’

De leden van AS Young (30-49 jaar) zijn voor en achter de schermen betrokken bij het orkest en de musici. Zij ontvangen uitnodigingen voor repetities en cd-opnames, de seizoens-presentatie, een besloten concert, Breder dan klassiek en de Nieuwjaarsborrel én de jaarlijkse concertreis. De leden bepalen met elkaar wat zij belangrijk vinden en wat zij met hun jaarlijkse gift mogelijk maken.

Aanmelden


Vragen?

Wij vertellen u graag meer over het Cremona Fonds en de verschillende kringen. Neem voor informatie contact op met Joseline de Koning, manager fondsenwerving: joselinedekoning@sinfonietta.nl of +31 (0)20 52 70 770.

zie ook 
Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
  • vrije-keuze-serie in Amsterdam, korting vanaf 3 concerten
  • vanaf 6 concerten gratis cd naar keuze
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok