Vacature Producent (0,6 fte)

Amsterdam Sinfonietta is hét strijkorkest van Nederland. Gevestigd in het Amsterdamse Muziekgebouw treedt het op in de meest vooraanstaande podia in het land en maakt het tournees over de hele wereld. Kenmerkend voor het ensemble is de avontuurlijke en innovatieve programmering, ook in combinatie met andere kunstvormen. Het repertoire omvat uiteenlopende muzikale stijlen, van barok tot hedendaags. Amsterdam Sinfonietta bestaat uit 22 strijkers en wordt geleid door violiste en artistiek leider Candida Thompson.

Amsterdam Sinfonietta is op zoek naar een


Producent (0,6 fte)

Samen met de productieleider vorm je het productieteam, dat de artistieke plannen vertaalt naar productionele werkzaamheden. Je zorgt voor de omstandigheden waarin de orkestmusici en solisten optimaal kunnen functioneren. Voor de producent ligt de nadruk op organiserende en uitvoerende werkzaamheden rond de concerten. Je maakt de podiumopstellingen, regelt vervoer voor musici en solisten, brengt instrumenten en ander materiaal naar de locaties, faciliteert de catering, coördineert de techniek waaronder lichtplannen en eventuele geluidsversterking. In de voorbereiding van een tournee onderhoud je contact met de musici en met de concertzalen, regelt de schema’s voor de musici, de reis en het verblijf van solisten en gastmusici, boekt repetitieruimtes. De producties zijn zeer gevarieerd, van hoofdzakelijk klassieke programma’s tot programma’s met popartiesten of in combinatie met andere kunstvormen zoals dans of theater, en muziekvideo’s, alle hebben hun eigen productionele uitdagingen.

Van de tien tot twaalf producties per jaar begeleid jij er zo’n zes tot acht. Tijdens een tournee is de werkbelasting fulltime, buiten de projecten werk je ongeveer een dag in de week. Amsterdam Sinfonietta maakt regelmatig tournees naar het buitenland. De voorbereiding en de uitvoering van deze tournees zijn geheel in handen van het productieteam. Voor komend jaar staan onder andere concerten gepland in Zuid-Amerika, Istanbul en andere steden binnen Europa.

Wie ben jij?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en ervaring in een soortgelijke functie.
 • Werkervaring in de klassieke muzieksector is een pré.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en een dienstverlenende instelling.
 • Je bent stressbestendig, zelfstandig, ondernemend, flexibel, oplossingsgericht.
 • Je werkt gestructureerd en planmatig, en je houdt het overzicht.
 • Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en het Engels, enige kennis van Duits en Frans is een pré.
 • Je hebt goede kennis van Office, ervaring met Apple is een pré.
 • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken, ook ‘s avonds en in het weekend.
 • Je vindt het leuk om te werken in een klein, dynamisch team.
 • Je woont bij voorkeur in Amsterdam of omstreken.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wij hechten waarde aan diversiteit en geloven dat een kleurrijk palet aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om de diverse doelgroepen goed te bereiken. In de selectie houden we hier rekening mee.

Wat bieden wij?
Wij bieden een veelzijdige functie in een inspirerende en informele werkomgeving waarin je samenwerkt met een hecht en gedreven team. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring.
De aanstelling is voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Solliciteren
We ontvangen graag je cv en motivatie uiterlijk zondag 25 april 2021 op info@sinfonietta.nl, ter attentie van Joost Westerveld, algemeen directeur. Wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Jantine Postma, productieleider, bereikbaar op 020 52 70 770.

Download hier de vacature

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok