Tournees

Amsterdam Sinfonietta reist de hele wereld over. In de afgelopen jaren maakte het orkest tournees door Europa, China, de Verenigde Staten, Australië en Zuid-Amerika. Een impressie van de tournees met Thomas Hampson (2014), Janine Jansen (2014) en Sol Gabetta (2013).

Thomas Hampson

Van 25 januari t/m 9 februari 2014 reisden Amsterdam Sinfonietta en de Amerikaanse bariton Thomas Hampson door Europa, met maar liefst twaalf concerten in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Ierland, Spanje en Portugal. Na eerdere succesvolle samenwerkingen tussen het orkest en Hampson met onder andere de Mahlercyclus Des Knaben Wunderhorn, werd nu gekozen voor een geheel nieuw en verrassend programma. Amsterdam Sinfonietta speelde Schönbergs meesterwerk Verklärte Nacht en Dover Beach van Barber in een nieuwe versie voor bariton en strijkorkest. Daarnaast klonken liederen van Schubert en Wolf en Brahms’ melancholische liedcyclus Vier Ernste Gesänge. Al deze liederen zijn speciaal voor deze tournee bewerkt voor strijkorkest door de Engelse componist David Matthews.

In februari 2020 keert Thomas Hampson terug bij het orkest met een Valentijnsprogramma: Beethovens smachtende liedcyclus An die ferne Geliebte staat naast de ouverture van Wagners Tristan & Isolde. De Ernste Gesänge van Eisler worden hernomen, en daarnaast maken we nieuwe strijkersarrangementen van liederen van Richard Strauss.
Thomas Hampson en Amsterdam Sinfonietta tijdens het vijfde concert in DublinThomas Hampson zingt liederen van Brahms in een bewerking van David MatthewsTevreden blik van Thomas Hampson na afloop van het concert in DublinThomas Hampson en Amsterdam Sinfonietta aan het einde van de tournee in Madrid


Janine Jansen

Amsterdam Sinfonietta en Janine Jansen toerden door Nederland en Duitsland van 30 augustus t/m 5 september 2014. Janine Jansens cd-opname van De vier jaargetijden van Vivaldi, onder aanvoering van Candida Thompson, behoort tot de meest gedownloade klassieke albums ooit. In juni 2014 gaven Amsterdam Sinfonietta en Janine Jansen al een spetterende uitvoering tijdens het slotconcert van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Tijdens de tournee in augustus en september 2014 stonden de favoriete vioolconcerten van Vivaldi opnieuw op het programma. Daarnaast klonken werken van Beethoven, Berg en Korngold.Sol Gabetta

In juli 2013 reisden Amsterdam Sinfonietta en celliste Sol Gabetta af naar Turkije, Zwitserland en Duitsland om op te treden bij de zomerfestivals het Istanbul Music Festival, het Solsberg Festival en de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern. In Istanbul en Olsberg klonken respectievelijk de Turkse en Zwitserse premières van het celloconcert Klātbūtne. Dit werk schreef de Letse componist Pēteris Vasks in opdracht van Amsterdam Sinfonietta. Na afloop van de zomertournee werd het celloconcert opgenomen voor het label Sony Classical.


Opname in de Stadsgehoorzaal Leiden met de componist erbij


Candida Thompson overlegt met Sol Gabetta

zie ook 
Deel deze pagina
     

Wat zijn de voordelen van series?

  • ruime seriekorting
  • 10% extra Vriendenkorting
 

Amsterdam Sinfonietta maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok